Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Főtt kukorica csípős mártogatóssal

Főztél már idén kukoricát? Épp itt az ideje!
2021. július 21.

Eheted „csak” megsózva, készíthetsz hozzá fűszervajat vagy egy jó kis mártogatóst/kencét. Én most ez utóbbira mutatom a kedvenc receptemet. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 cső zsenge kukorica
  • 15 dkg majonéz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 csapott teáskanál fokhagymapor
  • fél lime kifacsart leve
  • 2-3 teáskanál csípős paradicsomos szósz
  • 1 kis marék korianderzöld

Elkészítés

 

A kukoricacsöveket megtisztítjuk. A levelek felével kibélelünk egy nagy méretű lábast, ráhelyezzük a csöveket, majd befedjük a maradék levéllel. Felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve, fedő alatt, villával többször ellenőrizve puhára főzzük a kukoricát. A főzővizet ne sózzuk meg! 

Közben elkészítjük a mártogatóst. A majonézt kikeverjük a szójaszósszal, a fokhagymaporral, a lime-lével, a csípős szósszal (ebből nyugodtan mehet a kedvenc márka, fajta, és kóstoljuk meg: kevésbé csípősből lehet, hogy kell még egy teáskanál) és a finomra aprított korianderzölddel. 

A főtt kukoricát ízlés szerint megsózzuk, és a mártogatóssal tálaljuk.  

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Harcsás csusza kolbásszal

Harcsás csusza kolbásszal

A harcsa, a kolbász és a tejföl nagyon jól állak egymásnak!
Grillsajt majonézes tésztasalátával

Grillsajt majonézes tésztasalátával

Gyors és könnyű ebéd nyárra, ha nem kívánod a húst.
Húsgombócos nyársak

Húsgombócos nyársak

Nyárias ebéd puha húsgombócokkal, sült kaliforniai paprikával és fokhagymás mártogatóssal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.