Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Főtt kukorica csípős mártogatóssal

Főztél már idén kukoricát? Épp itt az ideje!
2021. July 21.

Eheted „csak” megsózva, készíthetsz hozzá fűszervajat vagy egy jó kis mártogatóst/kencét. Én most ez utóbbira mutatom a kedvenc receptemet. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 cső zsenge kukorica
  • 15 dkg majonéz
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 csapott teáskanál fokhagymapor
  • fél lime kifacsart leve
  • 2-3 teáskanál csípős paradicsomos szósz
  • 1 kis marék korianderzöld

Elkészítés

 

A kukoricacsöveket megtisztítjuk. A levelek felével kibélelünk egy nagy méretű lábast, ráhelyezzük a csöveket, majd befedjük a maradék levéllel. Felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, majd lassú tűzön, gyöngyöztetve, fedő alatt, villával többször ellenőrizve puhára főzzük a kukoricát. A főzővizet ne sózzuk meg! 

Közben elkészítjük a mártogatóst. A majonézt kikeverjük a szójaszósszal, a fokhagymaporral, a lime-lével, a csípős szósszal (ebből nyugodtan mehet a kedvenc márka, fajta, és kóstoljuk meg: kevésbé csípősből lehet, hogy kell még egy teáskanál) és a finomra aprított korianderzölddel. 

A főtt kukoricát ízlés szerint megsózzuk, és a mártogatóssal tálaljuk.  

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Harcsás csusza kolbásszal

Harcsás csusza kolbásszal

A harcsa, a kolbász és a tejföl nagyon jól állak egymásnak!
Grillsajt majonézes tésztasalátával

Grillsajt majonézes tésztasalátával

Gyors és könnyű ebéd nyárra, ha nem kívánod a húst.
Húsgombócos nyársak

Húsgombócos nyársak

Nyárias ebéd puha húsgombócokkal, sült kaliforniai paprikával és fokhagymás mártogatóssal.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!