Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillsajt majonézes tésztasalátával

Gyors és könnyű ebéd nyárra, ha nem kívánod a húst.
2021. július 14.

Jól behűtött tésztasaláta, amit olyan zöldséggel turbózol fel, amilyennel csak szeretnél. Hozzá pedig forró, frissen sült sajt. Tuti páros, ugye? 

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg (teljes kiőrlésű) penne

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 10 dkg majonéz
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • őrölt fekete bors
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 csokor újhagyma
  • 30 dkg grillsajt (pl. Halloumi)
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

 

A pennét lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. 

Közben a tejfölt összekeverjük a majonézzel, a dijoni mustárral, sóval és borssal. A paprikát megmossuk, felkockázzuk, az újhagymát karikára vágjuk. A dresszinget, a paprikát és a hagymát összekeverjük a tésztával. Tálasáig behűtjük, hogy az ízek jól összeérjenek. 

A grillsajtot kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy serpenyőt felhevítünk, kikenjük éppen egy kevés olajjal, és oldalanként kb. 3-3 perc alatt átsütjük a sajtszeleteket. A tésztasalátával tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsgombócos nyársak

Húsgombócos nyársak

Nyárias ebéd puha húsgombócokkal, sült kaliforniai paprikával és fokhagymás mártogatóssal.
Marhahúsos egytál

Marhahúsos egytál

Fűszeres, laktató és nagyon finom – jobban nem is indulhatna a hét!
Nektarinos-görög joghurtos pite

Nektarinos-görög joghurtos pite

Nyáron nincs olyan, hogy túl sok pite, ugye?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.