Marhahúsos egytál
Nagyon szeretem a fűszerkeverékeket, ebbe az ételbe az egyik kedvencemet, a taco fűszerkeveréket tettem. Hozza is az étel az ehhez kapcsolódó ízeket, bár tortilla helyett burgonya teszi laktatóvá.
Hozzávalók
4 személyre- 60 dkg burgonya (sárga, nem szétfővő)
- só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 60 dkg darált marhahús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis csilipaprika
- 2 csapott teáskanál taco fűszerkeverék
- őrölt fekete bors
- 2 konzerv (80 dkg) hámozott paradicsom
- 1-2 avokádó a tálaláshoz
- korianderzöld
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és bő, enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük.
Közben az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a darált marhahúst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, és mehet bele a kierezett, kimagozott, apróra vágott csili is. Fűszerezzük a taco fűszerkeverékkel, sóval és borssal, majd felöntjük a hámozott paradicsommal. Lassú tűzön sűrű raguvá főzzük.
Amikor elkészült, hozzákeverjük a leszűrt krumplit, és még 1-2 percet főzzük. Felszeletelt avokádóval és korianderrel megszórva tálaljuk.