Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Marhahúsos egytál

Fűszeres, laktató és nagyon finom – jobban nem is indulhatna a hét!
2021. július 5.

Nagyon szeretem a fűszerkeverékeket, ebbe az ételbe az egyik kedvencemet, a taco fűszerkeveréket tettem. Hozza is az étel az ehhez kapcsolódó ízeket, bár tortilla helyett burgonya teszi laktatóvá. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 60 dkg burgonya (sárga, nem szétfővő)

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 60 dkg darált marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csilipaprika
  • 2 csapott teáskanál taco fűszerkeverék
  • őrölt fekete bors
  • 2 konzerv (80 dkg) hámozott paradicsom
  • 1-2 avokádó a tálaláshoz
  • korianderzöld

Elkészítés

 

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és bő, enyhén sós vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük. 

Közben az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a darált marhahúst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát, és mehet bele a kierezett, kimagozott, apróra vágott csili is. Fűszerezzük a taco fűszerkeverékkel, sóval és borssal, majd felöntjük a hámozott paradicsommal. Lassú tűzön sűrű raguvá főzzük. 

Amikor elkészült, hozzákeverjük a leszűrt krumplit, és még 1-2 percet főzzük. Felszeletelt avokádóval és korianderrel megszórva tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Nektarinos-görög joghurtos pite

Nektarinos-görög joghurtos pite

Nyáron nincs olyan, hogy túl sok pite, ugye?
Kapros-uborkás tarja

Kapros-uborkás tarja

Friss, üde, nyárias fogás, ha a meleg évszakban is szívesen eszel húsos fogásokat.
Sárgabarackos tejes pite

Sárgabarackos tejes pite

Könnyű, nyárias süti a tikkasztó napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.