Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kapros-uborkás tarja

Friss, üde, nyárias fogás, ha a meleg évszakban is szívesen eszel húsos fogásokat.
2021. június 30.

Süsd meg hirtelen, majd kanalazz rá jó sok frissítő, fűszeres, ízesített tejfölt. Ennyi a titka ennek az egyszerű, de nagyon finom húsételnek. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg sertéstarja (csont nélkül)
  • só, őrölt fekete bors
  • kevés olaj a sütéshez
  • 35 dkg tejföl
  • 10 dkg savanyított uborka
  • 1 csokor kapor
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé

Elkészítés

 

A húst vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, kevés felhevített olajon hirtelen átsütjük. 

Közben a tejfölt kikeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott uborkával, a leszárazott, finomra aprított kaporral, a mustárral, a majonézzel, a citromlével és kevés sóval. 

A tarját tetszőleges körettel és az ízestett tejföllel tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sárgabarackos tejes pite

Sárgabarackos tejes pite

Könnyű, nyárias süti a tikkasztó napokra.
Paradicsomos-besameles rakott spagetti

Paradicsomos-besameles rakott spagetti

Krémes finomság, amiért megéri bekapcsolni a sütőt.
Gyümölcsös-túrós pite

Gyümölcsös-túrós pite

Könnyű, pihe-puha gyümölcsös süti, amit kedvedre variálhatsz nyári gyümölcsökkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.