Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Szilveszteri hurka kétféle körettel

Ha otthon buliztok, akár hurkával is fogadhatod a vendégeket!
2021. december 30.

Szilveszterkor szinte „kötelező” a virsli, de miért ne készíthetnél hurkát is, akár többféle körettel? 

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg burgonya
  • kevés olaj
  • 4 pár májas hurka
  • 20 dkg tetszőleges, rövid fajtájú tészta, pl. fusilli

  • 30 dkg tejföl
  • 10 dkg majonéz
  • 4 evőkanál mustár
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg csemegeuborka

Elkészítés

 

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkarikázzuk, és egy olajjal vékonyan kikent tepsiben kiterítjük. (Sózni, borsozni nem szükséges.) A hurkákat hústűvel megszurkáljuk, majd a krumpliágyra helyezzük úgy, hogy ne érjenek össze. Lefedjük alufóliával, és a még hideg sütőbe tesszük. Együtt melegítjük fel a tepsivel a sütőt 180 °C-ra, majd kb. 50 percet sütjük (az utolsó kb. 15 percben alufólia nélkül). 

Közben a tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejfölt kikeverjük a majonézzel és a mustárral, sózzuk, borsozzuk. Hozzáforgatjuk a főtt tésztát és a lecsepegtetett, felkarikázott uborkát. 

A hurkákat a burgonyával és a tésztasalátával tálaljuk. 

 

Legyen inkább véres hurka? 

Véres hurka almával

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szalonnás-szezámmagos pogácsa

Szalonnás-szezámmagos pogácsa

Szilveszterre húsos pogit!
Aszalt gyümölcsös pulykarolád narancsos bulgurral

Aszalt gyümölcsös pulykarolád narancsos bulgurral

A pulyka gyümölcsökkel tökéletes választás karácsonyra!
Cukormentes zserbó pohárdesszert

Cukormentes zserbó pohárdesszert

Szentestére egy könnyű desszert?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.