Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Serpenyős szardínia burgonyasalátával

Nem csak rántott halban gondolkozhatunk karácsonyra!
2020. december 20.

Apróhalat karácsonyra! Rengeteg jó érvet tudok az apróhal mellett: pillanatok alatt készen van, süthetjük önmagában vagy lisztbe forgatva, panírozhatjuk, grillezhetjük, és ugyanannyira passzol egy téli étkezéshez, mint amennyire jól tud esni a nyár közepén. Miért ne iktathatnánk be karácsony egyik napjára? 

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 kg főzni való burgonya
  • 1 nagy doboz tejföl (kb. 35 dkg)
  • 2 fej lila hagyma
  • 10 kis csemegeuborka
  • 2 evőkanál citromlé
  • só, őrölt fekete bors
  • 80 dkg tisztított szardínia
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

 

 

A burgonyát héjában, bő, enyhén sós vízben megfőzzük. Amikor elkészült, meghámozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután kockákra vagy karikákra vágjuk. A tejfölt simára keverjük a megpucolt, felaprított lila hagymával, a lecsepegtetett, felkarikázott csemegeuborkával, a citromlével, sóval és borssal. Összeforgatjuk a burgonyával, tálalásig hűtőbe tesszük. 

A szardíniát szárazra töröljük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a halakat átsütjük rajta. A burgonyasalátával tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bundázott tintahal

Bundázott tintahal

Karácsonyi előétel vagy szilveszteri snack?
Töltött melegszendvics

Töltött melegszendvics

Kívül ropogós, belül krémes, az egyik legtutibb hétvégi reggeli!
Pulykás-almás clubszendvics

Pulykás-almás clubszendvics

Ez az a szendvics, ami beillik ebédnek is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.