Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pulykás-almás clubszendvics

Ez az a szendvics, ami beillik ebédnek is!
2020. december 7.

A clubszendvics nemcsak irtó jól néz ki, hanem azért is szuper, mert kedvetekre variálhatjátok a belevalókat. Tálalhatjátok salátával vagy akár hasábburgonyával, ahogy szeretnétek. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg pulykamellfilé
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg ketchup
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés őrölt csili (elhagyható)
  • 2 db savanykás alma
  • 2 púpozott evőkanál vaj
  • 16 szelet toastkenyér
  • salátalevelek

Elkészítés

 

A pulykamellfilét néhány szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és átsütjük rajta a hússzeleteket. Kivesszük, megvárjuk, amíg kezelhető hőmérsékletűre hűlnek, majd vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a ketchuppel, a szójaszósszal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és ízlés szerint csilivel. 

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk. Az eddig használt serpenyőbe szórjuk, mellédobjuk a vajat, megpároljuk. Amikor az alma már majdnem jó, visszatesszük a húst is, és kevergetve összesütjük. 

A toastkenyereket megpirítjuk, 4-4-et rétegezünk a húsos töltelékkel és salátalevelekkel. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült zöldséges-virslis tésztasaláta

Sült zöldséges-virslis tésztasaláta

Lehet főétel, köret, de h már tervezitek a szilveszteri menüt, oda is szuper lesz!
Túrós tészta muffin

Túrós tészta muffin

Baconnel, kolbásszal, kétféle hagymával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.