Serpenyős lazac paradicsomos-fetás spagettivel
A lazac sóval, borssal és egy kis citromlével a legfinomabb. Az egyszerűen elkészített hal mellé nyugodtan válasszunk ízekben összetettebb köretet!
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg spagetti tészta
- só
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 kávéskanál tört csilipaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 4 evőkanál vaj
- 15 dkg feta sajt
- 4 szelet bőrös lazacfilé (4* kb. 15 dkg)
- őrölt fekete bors
- citromlé
Elkészítés
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Az olívaolaj felét felmelegítjük egy serpenyőben, és a megpucolt, lereszelt fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a megmosott, felezett koktélparadicsomokat és a csilit, megsózzuk, majd pár percet sütjük. Ezután mehet rá a finomra aprított petrezselyem, majd az egészet összeforgatjuk a főtt tésztával és a vajjal. Végül megszórjuk morzsolt fetával.
Közben egy másik serpenyőt felhevítünk, beleöntjük a többi olívaolajat, és hagyjuk felmelegedni. Rátesszük a pikkelyeitől és szálkáitól megszabadított lazacszeleteket bőrös felükkel lefelé, sózzuk, borsozzuk. 1 percet erős lángon sütjük, majd mérsékeljük a lángot, és addig sütjük a bőrös oldalukon a halakat, amíg a szeletek kb. félig kifehérednek. Ekkor megfordítjuk, és teljesen átsütjük.
A kész sült lazacot meglocsoljuk egy kevés citromlével, majd a tésztával tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: