Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Grillsajt színes kuszkuszkörettel

Könnyű, húsmentes ebéd, a körethez adott ananász pedig már a nyár hírnöke.
2021. május 5.

Akár eszel húst, akár nem, ezt a fogást tuti szeretni fogod. Arról pedig még nem is beszéltem, hogy mennyire gyorsan összedobható: amíg puhul a kuszkusz, minden mással készen leszel. Aztán már csak egy gyors összeforgatás van hátra, és tálalhatod is.

Hozzávalók

4 személyre
  • 25 dkg kuszkusz

  • 25 dkg friss ananász
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 db kígyóuborka
  • fél fej lila hagyma
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 marék snidling
  • 1 marék petrezselyemzöld
  • 4 db (kisebb sajtok esetén 8 db) füstölt grill mozzarella
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

 

A kuszkuszt hőálló tálba szórjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, majd 10-12 percet állni hagyjuk. Amikor elkészült, fellazítjuk villával, és megsózzuk. 

Közben az ananászt, a paradicsomot, az uborkát és a kétféle hagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd a kész kuszkuszhoz forgatjuk. 

Ezalatt a sajtot is megsütjük: egy serpenyőt felforrósítunk, kikenjük kevés olajjal, majd közepes hőfokon a sajtok mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A kuszkusszal tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi tojásos quesadilla

Tavaszi tojásos quesadilla

Felturbózott rántottát a quesadillába? Miért ne! Az egyik legfinomabb tavaszi reggeli, amit még egy sietős reggelen is összedobhatsz.
Tzatzikis hamburger

Tzatzikis hamburger

Dobd fel a burgered frissítő tzatzikivel!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.