Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tavaszi tojásos quesadilla

Felturbózott rántottát a quesadillába? Miért ne! Az egyik legfinomabb tavasz reggeli, amit még egy sietős reggelen is összedobhatsz.
2021. április 28.

Az egyik kedvenc konyhai „mantrám”, hogy mindig legyen otthon egy csomag tortillalap. Sima, ízesített, teljes kiőrlésű… Ha épp kifogysz a friss kenyérből, szuper reggeli alapanyag válhat belőle. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db tojás
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6-8 szem magozott, fekete olajbogyó
  • 4 db tetszőleges tortillalap
  • 2 marék salátakeverék
  • 4 db retek
  • 4 púpozott evőkanál majonéz
  • 10 dkg mozzarella sajt

Elkészítés

 

A tojásokat felverjük, belekeverjük a tejfölt, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olaj felét, majd a tojásos keverékből rántottát sütünk. Hozzáadjuk a felkarikázott olajbogyókat is. 

A tortillalapok egyik felére salátát halmozunk, erre tesszük a rántottát, a megmosott, felkarikázott retket, a majonézt, végül pedig az összetépkedett mozzarellát. A tortillákat félbehajtjuk, és egy másik serpenyőben, a maradék felhevített olajon átpirítjuk mindkét oldalukat. Rögtön tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tzatzikis hamburger

Tzatzikis hamburger

Dobd fel a burgered frissítő tzatzikivel!
Húsgombócok ajvárral, tortillában

Húsgombócok ajvárral, tortillában

A savanyú bébikukorica, az ajvár és a serpenyős húsgombócok triója meghozzák ebédre a nyarat.
Szilvás trifle

Szilvás trifle

Ma van a trifle világnapja!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.