Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsgombócok ajvárral, tortillában

A savanyú bébikukorica, az ajvár és a serpenyős húsgombócok triója meghozzák ebédre a nyarat.
2021. április 21.

Igazi „nyaralós” ebéd, amit nemcsak nyáron, hanem egész évben szívesen készítek. Puha húsgombócok, roppanós bébikukorica és krémes ajvár tortillalapba zárva. Az egyik kedvencem!

Hozzávalók

4 személyre
  • 40 dkg darált marhahús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors
  • kevés olaj a sütéshez
  • 4 db (teljes kiőrlésű) tortillalap
  • kb. 35-40 dkg ajvár (csemege)
  • 2 db kápiapaprika
  • 1 kis üveg savanyított bébikukorica
  • aprított petrezselyemzöld

Elkészítés

 

A darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a megpucolt, lereszelt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Kis gombócokat formázunk belőle, és egy serpenyőben, a felhevített olajon megsütjük. Először erős lángon kérget pirítunk a külsejükre, majd mérsékeljük a lángot, és forgatva, rázogatva átsütjük a gombócokat. Tálalásig papírtörlőre szedjük. 

A tortillalapokat megmelegítjük, megkenjük ajvárral, majd ráhalmozzuk, a megmosott, felkarikázott kápiát, a lecsepegtetett bébikukoricát és a húsgombócokat. Végül megszórjuk aprított petrezselyemzölddel. 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi zellersaláta

Tavaszi zellersaláta

Friss és könnyű tavaszias saláta zsenge angol zellerrel, majonézes öntettel.
Sonkás-gombás tarja tojásos rizzsel

Sonkás-gombás tarja tojásos rizzsel

Ha még mindig van húsvéti maradékod, ez a te recepted!
Erdei gyümölcsös kalácsfelfújt

Erdei gyümölcsös kalácsfelfújt

Mi legyen a maradék szikkadt kaláccsal?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.