Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Erdei gyümölcsös kalácsfelfújt

Mi legyen a maradék szikkadt kaláccsal?
2021. április 5.

Ha maradt húsvétról kalács, ki ne dobd, hiszen ha már szikkadt, akkor a legmegfelelőbb arra, hogy készíts belőle egy szép nagy tepsi kalácsfelfújtat. Kisebb mennyiségű maradék esetén arányosan kevesebb hozzávalóval, egyszemélyes formákban is megsütheted.

Hozzávalók

4-6 adaghoz
  • 25-30 dkg szikkadt kalács
  • 5 dl tej
  • 4 db (legalább közepes méretű) tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 15 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
  • 5 dkg vaj + a forma kikenéséhez
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

 

A kalácsot felszeleteljük. A tejet kikeverjük a tojásokkal, a cukorral és a vaníliával. A kalácsszeleteket megmártjuk benne, és egy kivajazott sütőtálba tesszük (egy vagy akár két rétegben). A maradék tejet egyenletesen a tetejükre öntjük, megszórjuk a fagyasztott gyümölccsel (nem szükséges felolvasztani), és legalább 30 percet pihentetjük.

Sütés előtt a kalácsszeletek tetejére apró kockákra vágott vajat szórunk. 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percet sütjük, félidőtől érdemes alufóliával letakarni. Langyosan, porcukorral meghintve tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fahéjas-sárgarépás sütemény

Fahéjas-sárgarépás sütemény

Vagy hívjuk répatortakenyérnek?
Sonkás tojástekercs

Sonkás tojástekercs

Mutatós, jól variálható előétel vagy reggeli a húsvéti asztalra.
Bundázott kaszinótojás

Bundázott kaszinótojás

Szereted a rántott ételeket? Akkor ezeknek a tojásoknak a te húsvéti asztalodon is ott a helyük!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!