Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bundázott kaszinótojás

Szereted a rántott ételeket? Akkor ezeknek a tojásoknak a te húsvéti asztalodon is ott a helyük!
2021. március 27.

Rántott csirke, rántott karaj, rántott sajt… És mi a helyzet a rántott tojással? Higgyétek el, nagyon izgalmas csavart kap így a hagyományos töltött tojás, tegyetek egy próbát! 

Hozzávalók

8 darabhoz
  • 5 db tojás
  • liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz

  • napraforgóolaj a sütéshez
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • petrezselyemzöld a díszítéshez
  • salátakeverék a tálaláshoz

Elkészítés

 

4 darab tojást keményre főzünk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek. Ezután megpucoljuk, hosszában kettévágjuk, és kikanalazzuk a sárgájukat. 

A tojásfehérjéket először lisztbe, majd az 5. felvert, megsózott tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk (ügyeljünk, hogy jusson az „üregükbe” is). Bő, közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. 

A tojások sárgáját krémesre keverjük a tejföllel, a majonézzel és egy kevés sóval. A már nem forró tojásokba töltjük, aprított petrezselyemzölddel díszítjük. Salátaágyon tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sült tarja sárgarépás sajtgolyókkal

Sült tarja sárgarépás sajtgolyókkal

Már húsvétra ajánljuk!
Aszalt gyümölcsös csiga

Aszalt gyümölcsös csiga

Amíg várunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, jöhetnek az aszalványok!
Ropogós csirke rizssalátával

Ropogós csirke rizssalátával

Ismét egy gyors ebédötlet a rohanós napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!