Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ropogós csirke rizssalátával

Ismét egy gyors ebédötlet a rohanós napokra.
2021. március 17.

A panko morzsát a közepes és a nagyobb boltokban, szupermarketekben könnyen beszerezhetitek. (Én is azt hittem régebben, hogy csak a hiperekben lelhető fel, de a sarki „S”-betűs lánc is tartja.) Megéri tartani otthon egy csomaggal, ha szeretitek az extra ropogós panírt! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 25 dkg jázmin rizs (vagy más tetszőleges rizs)

  • 12 dkg majonéz
  • 2 db kápiapaprika
  • 4 szál újhagyma
  • 60 dkg csirke felsőcombfilé
  • liszt
  • 2 db tojás
  • panko morzsa
  • 4 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

 

A jázmin rizst bő 1,5-szeres, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ezután összeforgatjuk a majonézzel, a megmosott, kis kockákra vágott kápiával és a felkarikázott újhagymával. Ízlés szerint még megsózzuk. 

A csirkehúst közepes méretű darabokra vágjuk. Lisztbe, felvert, enyhén sózott tojásba, végül pedig panko morzsába forgatjuk. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük. A rizssalátával tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zabpehelylisztes gofri

Zabpehelylisztes gofri

Hamar elkészül, reggelire is jó választás. Főleg home office-ban…
Lassan főtt kolbászos-paradicsomos tésztaragu

Lassan főtt kolbászos-paradicsomos tésztaragu

A puhább kolbász szuper lesz ehhez az ételhez!
Morzsás halfilé fokhagymás spagettivel

Morzsás halfilé fokhagymás spagettivel

Könnyű ebéd a tavaszi megújulás időszakára.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!