Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zabpehelylisztes gofri

Hamar elkészül, reggelire is jó választás. Főleg home office-ban…
2021. március 11.

A zabpehelyliszt az egyik kedvenc egészségtudatos alapanyagom. Jó édes és sós ételekhez, sűríteni, sütéshez. A gofri tésztájához is szeretem használni. 

Hozzávalók

4 személyre, kb. 8 db téglalap alakú gofrihoz
  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 6 dkg nádcukor
  • 2 dl tej
  • kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés

 

A zabpehelylisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásokat kikeverjük az olvasztott vajjal, a nádcukorral és a tejjel. Ez utóbbiakhoz hozzáadjuk a zabos keveréket, simára keverjük. Sűrű tésztát fogunk kapni, ha szükséges, egész kevés tejjel vagy vízzel hígíthatjuk.  

A tésztát kókuszzsírral vékonyan kikent gofrisütőben kisütjük, most baracklekvárral tálaltam. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lassan főtt kolbászos-paradicsomos tésztaragu

Lassan főtt kolbászos-paradicsomos tésztaragu

A puhább kolbász szuper lesz ehhez az ételhez!
Calzone sonkával, olajbogyókkal

Calzone sonkával, olajbogyókkal

Dagaszt, keleszt, tölt, formáz – kész is a hajtott pizza!
Fűszeres sült karfiol

Fűszeres sült karfiol

Zárd a telet ezzel az ízletes fogással!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.