Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lassan főtt kolbászos-paradicsomos tésztaragu

A puhább kolbász szuper lesz ehhez az ételhez!
2021. március 10.

Vörösbor és hosszabb főzési idő – ez a titka ennek a fogásnak. Na meg a rozmaring! 

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg sárgarépa
  • 25 dkg puhább kolbász
  • 1 ág rozmaring lecsipkedett levelei
  • 2 doboz (80 dkg) hámozott paradicsom (konzerv)
  • 2 dl száraz vörösbor
  • só, őrölt fekete bors
  • 35 dkg spagetti
  • parmezán vagy grana padano és bazsalikomlevelek a tálaláshoz

Elkészítés

 

Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a megtisztított, felaprított vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, majd a megpucolt, kis kockákra vágott répát. Pár perc múlva mehet bele a lehéjazott, morzsásra tört kolbász és a finomra aprított rozmaring is. 

Amikor zsírjára sült a kolbász, felöntjük a paradicsommal, felforraljuk, majd alacsony-közepes lángon legalább 30 percet főzzük, közben apránként hozzáadagoljuk a bort, valamint sózzuk és borsozzuk. Ha szükséges, kevés vizet is adhatunk hozzá, de alapvetően sűrű raguvá kell összefőnie. 

A spagettit lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Beleforgatjuk a raguba, parmezánforgáccsal megszórva, bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Morzsás halfilé fokhagymás spagettivel

Morzsás halfilé fokhagymás spagettivel

Könnyű ebéd a tavaszi megújulás időszakára.
Calzone sonkával, olajbogyókkal

Calzone sonkával, olajbogyókkal

Dagaszt, keleszt, tölt, formáz – kész is a hajtott pizza!
Fűszeres sült karfiol

Fűszeres sült karfiol

Zárd a telet ezzel az ízletes fogással!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.