Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Morzsás halfilé fokhagymás spagettivel

Könnyű ebéd a tavaszi megújulás időszakára.
2021. március 4.

A könnyű ételeknek egyáltalán nem kell unalmasnak lenniük! Ez a fűszeres fogás jó példa erre: a semlegesebb halfilé nagyon ízletessé válik a morzsakéreggel, akár egy egyszerű kevert saláta is elég lehet hozzá. Én most fokhagymás spagettivel tálaltam. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg teljes kiőrlésű spagetti

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 4 szelet tetszőleges tengeri halfilé (kb. 4*15 dkg)
  • 6 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál aprított rozmaring, kakukkfű, oregano, bazsalikom vegyesen
  • pár reszelés biocitromhéj
  • kevés tört csili (elhagyható)
  • bazsalikomlevelek a díszítéshez

Elkészítés

 

A spagettit lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Tálalás előtt egy serpenyőben felhevítjük az olívaolaj felét, ráreszeljük a megpucolt fokhagyma szintén felét, és átforgatjuk rajta a tésztát. Végül belekeverjük a megmosott, megfelezett koktélparadicsomokat is. 

Egy serpenyőben, a 3. evőkanál olívaolajon oldalanként fél-fél percet sütjük a halakat, közben megsózzuk. Ezután öntünk alájuk kevés vizet, és puhára pároljuk. 

A 4. evőkanál olívaolajat is felhevítjük egy serpenyőben, ráreszeljük a maradék megpucolt fokhagymát. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a zöldfűszereket, a citromhéjat, a csilit és kevés sót, átpirítjuk. 

A párolt halszeletekre ráhalmozzuk a morzsát, melléjük tálaljuk a tésztát, és bazsalikomlevelekkel díszítjük. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Fűszeres sült karfiol

Fűszeres sült karfiol

Zárd a telet ezzel az ízletes fogással!
Babos hússaláta

Babos hússaláta

Ebben a laktató salátában tuti nem lesz száraz a karaj!
Leveles napocska

Leveles napocska

Paradicsomos-zöldfűszeres töltelékkel, sajttal. Szuper választás egy nasizós estére!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!