Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Babos hússaláta

Ebben a laktató salátában tuti nem lesz száraz a karaj!
2021. február 24.

Ez a laktató saláta akár főételnek is beillik, sőt ha gondoljátok, még tésztasaláta alapja is lehet, csak adjatok hozzá egy jó adag főtt, kihűlt pennét vagy szarvacskát. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 8 db főtt tojás
  • 35 dkg tejföl
  • 8 púpozott evőkanál mustár
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 30 dkg fehér bab (konzerv)
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

 

A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben, a felhevített olajon hirtelen átsütjük, majd félretesszük hűlni. 

A tojásokat megpucoljuk, a fehérjéket kis kockákra vágjuk. A tojássárgájákat villával összetörjük, majd krémesre keverjük a tejföllel és a mustárral, finoman megsózzuk. 

Egy nagy tálban összekeverjük a kihűlt karajt a fehérjekockákkal, a megpucolt, felaprított lila hagymával, a lecsepegtetett babbal és a mustáros keverékkel. Jól behűtve, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Baconös-borsós rizottó

Baconös-borsós rizottó

A zöldborsó már a tavasz hírnöke!
Császármorzsa

Császármorzsa

Hütte-élmény otthon.
Rumos-tejfölös fánkocskák

Rumos-tejfölös fánkocskák

Gyors fánkok kelesztés nélkül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.