Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Császármorzsa

Hütte-élmény otthon.
2021. február 10.

A klasszikus császármorzsa sokak kedvence, most, ebben a „furcsa” síszezonban pedig igazán aktuális. Az alábbi receptből 2 nagyobb adag jön ki, és ez az a mennyiség, ami még könnyen kezelhető egy serpenyőben. Ha ennél többet készítenétek, érdemes 2 részletben megsütni. 

Hozzávalók

2 nagyobb adaghoz
  • 4 db tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg vaj a sütéshez
  • porcukor és tetszőleges lekvár a tálaláshoz

Elkészítés

 

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat kikeverjük a kétféle cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Végül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is. 

Egy nagy, vastag aljú serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Ráöntjük a tésztát, megvárjuk, amíg az alja kérget kap, majd lapáttal összeforgatjuk, összetörjük. Folyamatosan törjük a tésztát, amíg teljesen átsül és morzsás állagú lesz. 

A kész morzsát melegen, porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.  

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Rumos-tejfölös fánkocskák

Rumos-tejfölös fánkocskák

Gyors fánkok kelesztés nélkül.
Zablisztes tejes pite

Zablisztes tejes pite

Könnyű, krémes süti, tálalhatod lekvárral, vaníliaszósszal vagy gyümölcsökkel.
Gombás-tojásos burrito

Gombás-tojásos burrito

Gomba, tojás, rizs és tex-mex fűszer – ennyi kell egy szupergyors ebédhez!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!