Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Rumos-tejfölös fánkocskák

Gyors fánkok kelesztés nélkül.
2021. február 5.

Farsang idején érdemes minél többféle fánkot kipróbálni, tudjátok, kísérletezni a szalagossal (hogy tuti szalagos legyen), sütni egy klasszikus csörögét vagy éppen egy túrófánkot. Ebben a receptben azt szeretem a legjobban, hogy villámgyors, csak bekeverjük, és már szaggathatjuk is az olajba. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 evőkanál rum aroma
  • 25 dkg tejföl
  • 25 dkg liszt
  • 1 púpozott teáskanál sütőpor
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • porcukor és baracklekvár a tálaláshoz

Elkészítés

 

A tojásokat kikeverjük a cukorral, a kétféle aromával és a tejföllel. A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd ezt is a tojásos keverékhez adjuk, és az egészet simára keverjük. 

Egy közepes méretű lábasban olajat hevítünk. A masszából két kanál segítségével kis kupacokat szaggatunk a közepesen forró olajba, és aranybarnára sütjük. Tálalásig papírtörlőre szedjük. 

A kész fánkokat porcukorral meghintve, baracklekvárral körítve tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zablisztes tejes pite

Zablisztes tejes pite

Könnyű, krémes süti, tálalhatod lekvárral, vaníliaszósszal vagy gyümölcsökkel.
Gombás-tojásos burrito

Gombás-tojásos burrito

Gomba, tojás, rizs és tex-mex fűszer – ennyi kell egy szupergyors ebédhez!
Baconös-póréhagymás csiga

Baconös-póréhagymás csiga

Pihe-puha sós csigák tejfölös-póréhagymás-baconös töltelékkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.