Kolbászkrémes sült karaj hagymás burgonyával
A puhább kolbászokból nagyon szeretek krémeket készíteni. Szuperek kenyérre kenve, melegszendvicsre vagy húsokra. Ez utóbbira mutatok most egy jó kis receptet.
Hozzávalók
4 személyre- 80 dkg burgonya (nem szétfővő)
- só
- 80 dkg csont nélküli sertéskaraj
- őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olaj
- 2 db keményre főtt tojás
- 10 dkg puhább kolbász
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 10 dkg trappista sajt
- 2 fej lila hagyma
- aprított petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és bő, enyhén sós vízben puhára főzzük.
Közben a karajt felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a karajszeletekre oldalanként 1-1 perc alatt kérget sütünk. Áttesszük egy sütőpapírral bélelt vagy zsiradékkal kikent serpenyőbe, a serpenyőt a visszamaradt zsiradékkal együtt félretesszük.
A megpucolt tojásokat, a felkarikázott kolbászt (a héját is lehúzzuk) és a mustárt késes aprítóban összetörjük. A karajszeletek tetejére halmozzuk, elkenjük, és a tetején elosztjuk a lereszelt sajtot. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
Elővesszük a félretett serpenyőt, és a visszamaradt zsiradékon (ha szükséges, adunk még hozzá olajat) puhára sütjük a megtisztított, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a leszűrt krumplit, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk.
A sült hússzeletek mellé tálaljuk a burgonyát, és aprított petrezselyemzölddel díszítjük. Savanyúságot kínálhatunk mellé.