Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászkrémes sült karaj hagymás burgonyával

Már csak egy jó adag savanyúság kell mellé!
2021. június 2.

A puhább kolbászokból nagyon szeretek krémeket készíteni. Szuperek kenyérre kenve, melegszendvicsre vagy húsokra. Ez utóbbira mutatok most egy jó kis receptet.

Hozzávalók

4 személyre
  • 80 dkg burgonya (nem szétfővő)

  • 80 dkg csont nélküli sertéskaraj
  • őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db keményre főtt tojás
  • 10 dkg puhább kolbász
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 10 dkg trappista sajt
  • 2 fej lila hagyma
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

 

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és bő, enyhén sós vízben puhára főzzük. 

Közben a karajt felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a karajszeletekre oldalanként 1-1 perc alatt kérget sütünk. Áttesszük egy sütőpapírral bélelt vagy zsiradékkal kikent serpenyőbe, a serpenyőt a visszamaradt zsiradékkal együtt félretesszük. 

A megpucolt tojásokat, a felkarikázott kolbászt (a héját is lehúzzuk) és a mustárt késes aprítóban összetörjük. A karajszeletek tetejére halmozzuk, elkenjük, és a tetején elosztjuk a lereszelt sajtot. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük. 

Elővesszük a félretett serpenyőt, és a visszamaradt zsiradékon (ha szükséges, adunk még hozzá olajat) puhára sütjük a megtisztított, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a leszűrt krumplit, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. 

A sült hússzeletek mellé tálaljuk a burgonyát, és aprított petrezselyemzölddel díszítjük. Savanyúságot kínálhatunk mellé. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Barbecue szószos-csilis csirkeragu

Barbecue szószos-csilis csirkeragu

Jöjjenek a nyárias ízek!
Tavaszi tejszínes-halas penne

Tavaszi tejszínes-halas penne

Gyors és könnyű ebéd csupa hétköznapi hozzávalóból.
Tejszínhabos-gyümölcsös fánk

Tejszínhabos-gyümölcsös fánk

Égetett tésztából, erdei gyümölcsös szósszal, vaníliával.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.