Sonkás tojástekercs
Ezt a tekercset tényleg úgy variálhatjátok, ahogy szeretnétek. Petrezselyem helyett snidling, trappista helyett füstölt sajt? Mind jó választás! Azért a sonkát hagyjátok meg, elvégre húsvét van.
Hozzávalók
kb. 12-14 szelethez- 8 db tojás
- 12 dkg tejföl
- 6 dkg liszt
- só, őrölt fekete bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- kevés olaj a tepsihez
- 15 dkg trappista sajt
- 15 dkg vékonyra szelt sonka
Elkészítés
A tojásokat kikeverjük a tejföllel, a liszttel, sóval és borssal, valamint a leszárazott, finomra aprított petrezselyemmel. Egy nagy tepsibe (40×30 cm) sütőpapírt teszünk, és beecseteljük kevés olajjal. Beleöntjük a masszát, egészen vékony réteget fogunk kapni. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük.
A sült tojást a papírral együtt egy nagy deszkára borítjuk (a papíros fele legyen felfelé), és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ha szükséges, a felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk.
A sajtot lereszeljük, és egyenletesen megszórjuk vele a sült tojást, majd kirakjuk a sonkaszeletekkel. Ezután az egyik rövidebb oldalától indítva (így szép vastag tekercset kapunk) szorosan feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.