Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sonkás tojástekercs

Mutatós, jól variálható előétel vagy reggeli a húsvéti asztalra.
2021. április 1.

Ezt a tekercset tényleg úgy variálhatjátok, ahogy szeretnétek. Petrezselyem helyett snidling, trappista helyett füstölt sajt? Mind jó választás! Azért a sonkát hagyjátok meg, elvégre húsvét van. 

Hozzávalók

kb. 12-14 szelethez
  • 8 db tojás
  • 12 dkg tejföl
  • 6 dkg liszt
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • kevés olaj a tepsihez
  • 15 dkg trappista sajt
  • 15 dkg vékonyra szelt sonka

Elkészítés

 

A tojásokat kikeverjük a tejföllel, a liszttel, sóval és borssal, valamint a leszárazott, finomra aprított petrezselyemmel. Egy nagy tepsibe (40×30 cm) sütőpapírt teszünk, és beecseteljük kevés olajjal. Beleöntjük a masszát, egészen vékony réteget fogunk kapni. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. 

A sült tojást a papírral együtt egy nagy deszkára borítjuk (a papíros fele legyen felfelé), és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Ha szükséges, a felesleges olajat papírtörlővel leitatjuk. 

A sajtot lereszeljük, és egyenletesen megszórjuk vele a sült tojást, majd kirakjuk a sonkaszeletekkel. Ezután az egyik rövidebb oldalától indítva (így szép vastag tekercset kapunk) szorosan feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Bundázott kaszinótojás

Bundázott kaszinótojás

Szereted a rántott ételeket? Akkor ezeknek a tojásoknak a te húsvéti asztalodon is ott a helyük!
Sült tarja sárgarépás sajtgolyókkal

Sült tarja sárgarépás sajtgolyókkal

Már húsvétra ajánljuk!
Aszalt gyümölcsös csiga

Aszalt gyümölcsös csiga

Amíg várunk a friss tavaszi-nyári gyümölcsökre, jöhetnek az aszalványok!

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!