Sonkás-gombás tarja tojásos rizzsel
Ebbe a receptbe sonkát, mustárt és tojást is tettem, azaz csupa olyasmit, amiből gyakran túlvásároljuk magunkat húsvétkor. Sőt! Egy pici torma sem fogja elrontani a tejszínes ragut!
Hozzávalók
4 személyre- A húshoz:
- 2 evőkanál olaj
- 4 nagy szelet sertéstarja
- só, őrölt fekete bors
- A raguhoz:
- 30 dkg fehér vagy barna csiperkegomba
- 2 evőkanál olaj
- 15 dkg sonka
- 2 dl főzőtejszín
- 3 púpozott evőkanál mustár
- só, őrölt fekete bors
- A körethez:
- 25 dkg rizs
- só
- 1 evőkanál olaj
- 4 db tojás
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés
A körethez a rizst enyhén sós vízben megfőzzük. Közben a raguhoz a gombát megtisztítjuk, felcikkezzük, és a felhevített olajon sütni kezdjük. Hozzáadjuk a felcsíkozott sonkát, tovább pirítjuk. Felöntjük a főzőtejszínnel, rákanalazzuk a mustárt, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve sűrű raguvá főzzük.
A köret befejezéséhez az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Ráöntjük a villával felvert tojást, falapáttal forgatva sütni kezdjük, közben hozzákeverjük a főtt rizst is. Ha szükséges, még megsózzuk.
Közben a húst is megsütjük. Egy serpenyőben, a felhevített olajon először kérget sütünk a hússzeletekre, majd mérsékeljük a lángot, és teljesen átsütjük a tarját. Közben sózzuk, borsozzuk.
A sült tarjára rákanalazzuk a gombás ragut, és a tojásos rizzsel körítjük. Petrezselyemzölddel díszítjük, salátát vagy savanyúságot kínálhatunk mellé.