Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mustáros-krémsajtos tarja hagymás burgonyával

Próbáltad már krémsajttal a tarját?
2021. szeptember 22.

A hirtelen sült tarjaszeletekre kanalazz egy gyorsan kikeverhető „takarót”, és dugd be pár percre a sütőbe! Kínálhatsz hozzá köretnek burgonyát, rizst vagy akár polentát is. 

Hozzávalók

4 személyre
  • A húshoz:
  • 8 szelet sertéstarja (kb. 80 dkg)
  • só, őrölt fekete bors
  • kevés olaj a sütéshez
  • 40 dkg sűrű, natúr krémsajt (pl. tömlős sajt)
  • 3 db tojássárgája
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál mustár
  • A körethez:
  • 80 dkg burgonya (nem szétfővő)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej hagyma (vörös vagy lila, akár vegyesen)
  • só, őrölt fekete bors
  • aprított petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés

 

A körethez a burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és bő, enyhén sós vízben puhára főzzük. Egy serpenyőben, a felhevített olajon puhára sütjük a megtisztított, felaprított hagymát. Hozzáadjuk a leszűrt krumplit, átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. 

A tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, a felhevített olajon hirtelen átsütjük. Áttesszük egy tepsibe.

A krémsajtot simára keverjük a tojássárgájákkal, a megpucolt, lereszelt fokhagymákkal, a mustárral és egy kevés sóval, majd egyenletesen a hússzeletekre kenjük. Betoljuk a sütő grillfokozatára, és kb. 10 percet grillezzük. Akkor jó, ha a krém megszilárdul. 

A húst a burgonyakörettel tálaljuk, aprított petrezselyemzölddel díszítjük. Zöldségeket, salátát vagy savanyúságot kínálhatunk mellé.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Diós nudli rumos szilvalekvárral

Diós nudli rumos szilvalekvárral

Jöhet egy klasszikus kedvenc?
Banános energiagolyó

Banános energiagolyó

Hozzáadott cukortól mentes nassolnivaló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.