Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Tejfölös-fokhagymás gombával töltött burgonyacsónakok

Hétköznapi vacsi a sütőből.
2021. szeptember 16.

Maradt pár szem krumplid? Vagy egy kis gombád? Az ilyen kis maradékok tökéletesek lesznek egy finom vacsorának „összegyúrva”.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 nagyobb sütni való burgonya

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • őrölt fekete bors
  • 10 dkg tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • grana padano sajt a tálaláshoz

Elkészítés

 

A burgonyák héját alaposan lesikáljuk, és enyhén sós vízben addig főzzük, amíg át tudunk szúrni rajtuk egy villát, azaz nem főzzük teljesen készre. Leszűrjük, majd amikor kezelhető hőmérsékletűre hűlnek, hosszában kettévágjuk (ízlés szerint természetesen meg is hámozhatók a krumplik). Belsejüket középen kivájjuk, peremet bőven hagyunk. 

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát. Puhára sütjük a kivájt, felaprított krumplival együtt, közben sózzuk, borsozzuk. 

A tejfölt kikeverjük a tojássárgájákkal, és a gombához keverjük, az így kapott tölteléket a burgonyacsónakokba kanalazzuk. 

A krumplikat sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percet sütjük. Ha szükséges, sütés közben letakarjuk alufóliával. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk. 

Ez is érdekelhet: 

Kipróbáltuk: így a legfinomabb a sült édesburgonya

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Diós nudli rumos szilvalekvárral

Diós nudli rumos szilvalekvárral

Jöhet egy klasszikus kedvenc?
Banános energiagolyó

Banános energiagolyó

Hozzáadott cukortól mentes nassolnivaló.
Csípős zöldséges-majonézes quesadilla

Csípős zöldséges-majonézes quesadilla

Hús nélkül is készíthetsz klassz ebédet!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!