Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csípős zöldséges-majonézes quesadilla

Hús nélkül is készíthetsz klassz ebédet!
2021. szeptember 8.

Krémes, picit csípős, nagyon zöldséges és kívül finom ropogósra sült. Így tudnám bemutatni az egyik kedvenc ripsz-ropsz ebédem, jöjjön is a receptje! 

Hozzávalók

6 darabhoz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 szál újhagyma fehér része
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 2 kicsi, zsenge cukkini
  • só, őrölt fekete bors
  • 12 dkg majonéz
  • csípős paprikaszósz (ízlés szerint)
  • 6 db közepes méretű, tetszőleges tortilla lap (pl. sokmagvas)
  • 4 evőkanál sajtkrém

Elkészítés

 

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük először a megpucolt, felcsíkozott lila hagymát, az áttört fokhagymát és a felkarikázott újhagymát. 1-2 perc után beleszórjuk a megmosott, felcsíkozott paprikát is, és addig sütjük, amíg a paprika félpuha lesz. Ezután hozzáadjuk a megmosott, (vékony) félkarikára vágott cukkinit is, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet puhára sütjük. 

Közben a majonézt összekeverjük a csípős szósszal. Amikor már nem forróak a zöldségek, beleforgatjuk. A tortilla lapokat megkenjük a sajtkrémmel, és az egyik felükre halmozzuk a zöldséges tölteléket. Félbehajtjuk, kettévágjuk, és száraz, forró serpenyőben átpirítjuk mindkét oldalukat. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sonkás tészta villámgyorsan

Sonkás tészta villámgyorsan

Lesz egy sűrű napod jövő héten? Akkor főzz expressz ebédet!
Duplasajtos grillszendvics

Duplasajtos grillszendvics

Hétköznapokon is megérdemeljük az olvadozó sajtos szendvicset!
Almapürés sütemény

Almapürés sütemény

Pihe-puha süti, amit bátran csomagolhatunk az uzsonnás dobozba is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.