Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sonkás tészta villámgyorsan

Lesz egy sűrű napod jövő héten? Akkor főzz expressz ebédet!
2021. szeptember 5.

Gyors és finom együtt? Naná, rengeteg ilyen recept van a tarsolyomban! Az egyik kedvencem ez a kissé csípős sonkás-paradicsomos tészta babbal és olívával felturbózva. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg teljes kiőrlésű spagetti

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg füstölt sonka
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 4 dl passzírozott paradicsom
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1/2-1 kávéskanál tört csili (ízlés szerint)
  • 1 konzerv (24 dkg töltőtömeg) fehér bab
  • 12 dkg magozott, fekete olívabogyó
  • parmezán vagy grana padano a tálaláshoz

Elkészítés

 

A spagettit lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 

Közben az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Először rátesszük a felcsíkozott sonkát, átpirítjuk rajta, majd kivesszük, félretesszük. 

Rádobjuk az olajra a megpucolt, fokhagymanyomón áttört fokhagymát, majd felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük kakukkfűvel, csilivel, sóval. Lassú tűzön 8-10 percet főzzük, majd hozzáadjuk a lecsepegtetett babot, az olívát és a pirított sonkát. Még pár percet főzzük, majd a tésztára szedjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Duplasajtos grillszendvics

Duplasajtos grillszendvics

Hétköznapokon is megérdemeljük az olvadozó sajtos szendvicset!
Almapürés sütemény

Almapürés sütemény

Pihe-puha süti, amit bátran csomagolhatunk az uzsonnás dobozba is.
Sajtos-sonkás karaj vörös pesztós burgonyával

Sajtos-sonkás karaj vörös pesztós burgonyával

Ugye, milyen szép színes? És nem mellesleg nagyon finom is!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.