Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Fetás-omlettes tortilla sült pulykával

Gyors ebéd? Jöhet!
2020. december 3.

Egy csomag tortillalapot mindig tartok otthon. Simát, teljes kiőrlésűt vagy éppen sokmagvasat. Egyszerűen azért, mert finom és megkönnyíti a hétköznapokat: lehet belőle vacsora vagy gyors ebéd.

Hozzávalók

4 személyre
  • 35 dkg pulykamellfilé

  • gyros fűszerkeverék
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 8 tojás
  • őrölt fekete bors
  • 4 db (sokmagvas) tortillalap
  • 10 dkg magozott, fekete olajbogyó
  • 12 dkg feta vagy krémfehérsajt
  • 2 nagy marék salátakeverék

Elkészítés

 

A pulykamellfilét kisebb darabokra vágjuk, összeforgatjuk sóval és gyros fűszerkeverékkel. Az olaj felét felhevítjük egy serpenyőben. Rádobjuk a fűszeres pulykát, és alaposan átsütjük-átpirítjuk rajta. Kivesszük a serpenyőből, és ha kezelhető hőmérsékletűre hűl, keskeny csíkokra vágjuk. 

Egy másik serpenyőben, a maradék felhevített olajon 2 darab 4 tojásos omlettet sütünk sóval és borssal fűszerezve. Amikor elkészültek, megfelezzük. 

A tortillalapokat felmelegítjük. Mindegyikre teszünk 1-1 felezett omlettet, sült pulykát, felezett olajbogyókat, morzsolt fetát vagy krémfehérsajtot, végül pedig salátakeveréket. Feltekerjük, megfelezve tálaljuk. 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Túrós tészta muffin

Túrós tészta muffin

Baconnel, kolbásszal, kétféle hagymával.
Füstölt mozzarellás-uborkás göngyölt sertéscomb

Füstölt mozzarellás-uborkás göngyölt sertéscomb

Amellett, hogy felvágva nagyon klasszul néz ki, a füstölt mozzarella és a csemegeuborka kettőse az ízét is különlegessé varázsolja ennek a töltött húsnak.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.