Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Túrós tészta muffin

Baconnel, kolbásszal, kétféle hagymával.
2020. november 28.

Ne igazi muffinra gondoljatok, hanem sokkal inkább egy jó kis túrós tésztára, amit muffinformában sütünk készre. Melegen és hidegen is finom! 

Hozzávalók

12 darabhoz
  • 15 dkg szarvacska tészta

  • 30 dkg tejföl
  • őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 35 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg kockázott bacon
  • 10 dkg kolbász
  • 1 kis fej lila hagyma
  • vaj a forma kikenéséhez
  • zsemlemorzsa a forma beszórásához

Elkészítés

 

A szarvacska tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük úgy, hogy a főzési időt két perccel lerövidítjük. Leszűrjük, hagyjuk teljesen kihűlni. 

A tejfölt kikeverjük sóval, borssal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, a túróval (nem szükséges krémesre törni), a tojással és a tojássárgájával. 

A bacont serpenyőbe szórjuk, hagyjuk zsírjára sülni. Közben hozzáadjuk a héjától megszabadított, felkockázott kolbászt és a megpucolt, felaprított lila hagymát is. A túrós keverékhez adjuk, majd az egészet összekeverjük a kifőtt tésztával. 

A muffinsütő mélyedéseit kivajazzuk, beszórjuk zsemlemorzsával, majd elosztjuk benne a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, ha szükséges, közben letakarjuk alufóliával. A formában hagyjuk langyosra hűlni a muffinokat, majd egy kanállal alájuk nyúlva kiemeljük őket. Tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemmel.  

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Füstölt mozzarellás-uborkás göngyölt sertéscomb

Füstölt mozzarellás-uborkás göngyölt sertéscomb

Amellett, hogy felvágva nagyon klasszul néz ki, a füstölt mozzarella és a csemegeuborka kettőse az ízét is különlegessé varázsolja ennek a töltött húsnak.
Sonkás-savanyú káposztás nokedli

Sonkás-savanyú káposztás nokedli

Laktató fogás hűvös napokra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.