Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Bundázott tintahal

Karácsonyi előétel vagy szilveszteri snack?
2020. december 18.

Senkit sem szeretnék lebeszélni a klasszikus karácsonyi menüről, de néha a megszokott ízek mellé olyan jó becsempészni valami újat. Elnézve a szupermarketek és az ismert áruházláncok hal és tengeri gyümölcs kínálatát, a tintahal beszerzése már egyáltalán nem jelent kihívást. Vehetitek egyben vagy karikákra vágva is. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 db tisztított, konyhakész tintahal (tubus)
  • liszt
  • 2 db tojás

  • panko morzsa
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • 25 dkg tejföl
  • 4 evőkanál majonéz
  • egy kis csokor kapor

Elkészítés

 

A tintahalat karikákra vágjuk, majd hagyományos módon lisztbe, felvert, sózott tojásba, végül pedig panko morzsába panírozzuk. Közepesen forró olajban aranybarnára sütjük, tálalásig papírtörlőre szedjük. 

A tejfölt kikeverjük egy kevés sóval, a majonézzel és a leszárazott, finomra aprított kaporral. A frissen sült tintahal mellé kínáljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Töltött melegszendvics

Töltött melegszendvics

Kívül ropogós, belül krémes, az egyik legtutibb hétvégi reggeli!
Pulykás-almás clubszendvics

Pulykás-almás clubszendvics

Ez az a szendvics, ami beillik ebédnek is!
Sült zöldséges-virslis tésztasaláta

Sült zöldséges-virslis tésztasaláta

Lehet főétel, köret, de h már tervezitek a szilveszteri menüt, oda is szuper lesz!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.