Ropogós sült sprotni kínai keles salátával
A kínai kel óriási kedvencem: hosszú ideig friss és ropogós marad, fogyasztható nyersen, de serpenyőben megsütve is nagyon finom. Ha megsütöm, általában ázsiai jellegű tésztákhoz keverem, nyersen pedig salátákba teszem. A saláta húsokhoz, halakhoz vagy magában is tálalható.
Hozzávalók
4 személyre- A sprotnihoz:
- 25-30 db egész, mélyhűtött sprotni
- liszt, kb. 2 db tojás, só és panko kenyérmorzsa
- kb. 3-4 dl olaj a sütéshez
- A salátához:
- 60 dkg burgonya
- só
- 35 dkg kínai kel
- 15 dkg csemegeuborka
- 1 nagy fej lila hagyma
- 20 dkg tejföl
- 10 dkg majonéz
- őrölt fekete bors
Elkészítés
A salátához a burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután kockákra vágjuk. A kínai kel leveleket felcsíkozzuk, a csemegeuborkát lecsepegtetjük, felkarikázzuk, a hagymát megpucoljuk, vékony félkarikára vágjuk.
A tejfölt és a majonézt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a saláta hozzávalóival. Tálalásig hűtőbe tesszük.
A sprotnikat hagyjuk kiengedni, majd hagyományos módon először lisztbe, majd felvert, megsózott tojásba, végül pedig panko kenyérmorzsába forgatjuk. Közepesen forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük. A salátával tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: