Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ropogós sült sprotni kínai keles salátával

A kínai kel sokáig friss marad, nem hiába az őszi-téli saláták sztárja!
2022. November 8.

A kínai kel óriási kedvencem: hosszú ideig friss és ropogós marad, fogyasztható nyersen, de serpenyőben megsütve is nagyon finom. Ha megsütöm, általában ázsiai jellegű tésztákhoz keverem, nyersen pedig salátákba teszem. A saláta húsokhoz, halakhoz vagy magában is tálalható. 

Hozzávalók

4 személyre
  • A sprotnihoz:
  • 25-30 db egész, mélyhűtött sprotni
  • liszt, kb. 2 db tojás, só és panko kenyérmorzsa
  • kb. 3-4 dl olaj a sütéshez
  • A salátához:
  • 60 dkg burgonya

  • 35 dkg kínai kel
  • 15 dkg csemegeuborka
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 20 dkg tejföl
  • 10 dkg majonéz
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

 

A salátához a burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd meghámozzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután kockákra vágjuk. A kínai kel leveleket felcsíkozzuk, a csemegeuborkát lecsepegtetjük, felkarikázzuk, a hagymát megpucoljuk, vékony félkarikára vágjuk. 

A tejfölt és a majonézt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk a saláta hozzávalóival. Tálalásig hűtőbe tesszük. 

A sprotnikat hagyjuk kiengedni, majd hagyományos módon először lisztbe, majd felvert, megsózott tojásba, végül pedig panko kenyérmorzsába forgatjuk. Közepesen forró olajban pár perc alatt aranybarnára sütjük, majd tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük. A salátával tálaljuk. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Fetás csirkepástétom

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsgombócos szarvacska krémsajtos paradicsomszósszal

Húsgombócos szarvacska krémsajtos paradicsomszósszal

Paradicsomszósz és húsgombóc – örök páros!
Hot dog kifli teljes kiőrlésű liszttel

Hot dog kifli teljes kiőrlésű liszttel

A liszt felét nyugodtan cseréld le teljes kiőrlésűre!
Fetás csirkepástétom

Fetás csirkepástétom

A házi pástétomoknak nincs párja…

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!