Húsgombócos szarvacska krémsajtos paradicsomszósszal
A húsgombóc, tészta és paradicsomszósz triója sok családban hatalmas kedvenc. Ebbe a szószba még krémsajt is került, hogy még lágyabb legyen.
Hozzávalók
4 személyre- A húsgombócokhoz:
- 50 dkg darált marhahús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt bazsalikom (vagy tetszőleges mediterrán fűszerkeverék)
- 1 kávéskanál (ízlés szerint) Cayenne-bors
- só, őrölt fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- A szószhoz és a tálaláshoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 konzerv (80 dkg) hámozott/aprított paradicsom
- 2 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
- só
- 15 dkg tejszínes krémsajt
- 35 dkg szarvacska tészta
- reszelt parmezán a tálaláshoz
- bazsalikomlevelek a díszítéshez
Elkészítés
A húsgombócokhoz a húst keverőtálba tesszük, majd jól összedolgozzuk a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a fűszerekkel. A masszából gombócokat formázunk, és egy serpenyőben, a felhevített olajon, erős lángon körbesütjük. Ezután kivesszük, félretesszük.
A szószhoz a serpenyőben visszamaradt zsiradékra ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, a fűszerkeveréket és sót, felforraljuk, majd alacsony lángon sűrűre főzzük úgy, hogy visszaültetjük bele a húsgombócokat is.
Közben a tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A szószból ismét kivesszük az átfőtt gombócokat, majd a szószt leturmixoljuk. Visszaöntjük a serpenyőbe, habverővel simára keverjük benne a krémsajtot, majd összemelegítjük. Végül hozzáforgatjuk a főtt tésztát. A húsgombócokkal tálaljuk, megszórjuk reszelt parmezánnal, és bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: