Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Olasz tortellini leves

A közelgő hideg napokon jól jön majd ez a tál meleg leves
2017. október 14.

Hozzávalók

8 főre
  • 2 ek. extraszűz olíva olaj
  • 1 édes hagyma (kockázva)
  • 2 sárgarépa (hámozva, kockázva)
  • 3 szár zeller (kockázva)
  • 3 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • 45 dkg olasz kolbász (széle lehúzva)
  • 820 ml konzervparadicsom
  • 4 csésze csirke alaplé
  • 1 babérlevél
  • 1 tk. oregánó
  • ½ tk. kakukkfű
  • só és bors
  • 340 g sajtos tortellini tészta
  • ¼ csésze parmezán (tálaláshoz)
  • ¼ csésze bazsalikom (tálaláshoz)

Elkészítés

Egy nagy lábasban melegítsük fel az olíva olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a répát, és a zellert, süssük puhára (5-6 perc), majd mehet bele a fokhagyma; főzzük további 1 percig.

Morzsoljuk a kolbászt a lábasba, majd süssük barnára (5-6 perc). Keverjük bele a paradicsomot és az alaplevet, majd hagyjuk főni. Adjuk hozzá a babérlevelet, oregánót, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Fűzzük 30-35 percig.

Amíg a leves fő, főzzük ki a tésztát a csomagoláson található instrukciók alapján, majd szűrjük át alaposan. Végül keverjük bele a tésztát a levesbe. Tálaláskor szórjunk a levesre sajtot és bazsalikomot.

forrás: Purewow

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldségleves tortellinivel

Zöldségleves tortellinivel

Egy hideg. téli vasárnap, nincs is jobb, mint egy forró, sok zöldséges, mediterrán ihletésű leves.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.