Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Olasz tortellini leves

A közelgő hideg napokon jól jön majd ez a tál meleg leves
2017. October 14.

Hozzávalók

8 főre
  • 2 ek. extraszűz olíva olaj
  • 1 édes hagyma (kockázva)
  • 2 sárgarépa (hámozva, kockázva)
  • 3 szár zeller (kockázva)
  • 3 gerezd fokhagyma (kinyomva)
  • 45 dkg olasz kolbász (széle lehúzva)
  • 820 ml konzervparadicsom
  • 4 csésze csirke alaplé
  • 1 babérlevél
  • 1 tk. oregánó
  • ½ tk. kakukkfű
  • só és bors
  • 340 g sajtos tortellini tészta
  • ¼ csésze parmezán (tálaláshoz)
  • ¼ csésze bazsalikom (tálaláshoz)

Elkészítés

Egy nagy lábasban melegítsük fel az olíva olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a répát, és a zellert, süssük puhára (5-6 perc), majd mehet bele a fokhagyma; főzzük további 1 percig.

Morzsoljuk a kolbászt a lábasba, majd süssük barnára (5-6 perc). Keverjük bele a paradicsomot és az alaplevet, majd hagyjuk főni. Adjuk hozzá a babérlevelet, oregánót, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Fűzzük 30-35 percig.

Amíg a leves fő, főzzük ki a tésztát a csomagoláson található instrukciók alapján, majd szűrjük át alaposan. Végül keverjük bele a tésztát a levesbe. Tálaláskor szórjunk a levesre sajtot és bazsalikomot.

forrás: Purewow

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!