Olasz tortellini leves
A közelgő hideg napokon jól jön majd ez a tál meleg leves
2017. October 14.
Hozzávalók
8 főre- 2 ek. extraszűz olíva olaj
- 1 édes hagyma (kockázva)
- 2 sárgarépa (hámozva, kockázva)
- 3 szár zeller (kockázva)
- 3 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- 45 dkg olasz kolbász (széle lehúzva)
- 820 ml konzervparadicsom
- 4 csésze csirke alaplé
- 1 babérlevél
- 1 tk. oregánó
- ½ tk. kakukkfű
- só és bors
- 340 g sajtos tortellini tészta
- ¼ csésze parmezán (tálaláshoz)
- ¼ csésze bazsalikom (tálaláshoz)
Elkészítés
Egy nagy lábasban melegítsük fel az olíva olajat. Adjuk hozzá a hagymát, a répát, és a zellert, süssük puhára (5-6 perc), majd mehet bele a fokhagyma; főzzük további 1 percig.
Morzsoljuk a kolbászt a lábasba, majd süssük barnára (5-6 perc). Keverjük bele a paradicsomot és az alaplevet, majd hagyjuk főni. Adjuk hozzá a babérlevelet, oregánót, kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk. Fűzzük 30-35 percig.
Amíg a leves fő, főzzük ki a tésztát a csomagoláson található instrukciók alapján, majd szűrjük át alaposan. Végül keverjük bele a tésztát a levesbe. Tálaláskor szórjunk a levesre sajtot és bazsalikomot.
forrás: Purewow
Megosztom barátaimmal