Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Könnyű, ezért készítsük el ezt a kedvenc köretünk mellé

Parmezános sertésszeletek
2017. szeptember 27.

Hozzávalók

  • 4 szelet kicsontozott sertésszelet
  • 1/3 csésze reszelt parmezán
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa
  • 1/3 tk. pirospaprika
  • 1 tk. szárított petrezselyem
  • ½ tk. fokhagymapor
  • 2 ek. olíva olaj
  • ¼ tk. bors

Elkészítés

Keverjük össze a parmezánt, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, a petrezselymet és a fokhagymaport, és szórjuk egy tálra. Forgassuk meg benne a megtisztított sertésszeleteket. Figyeljünk oda, hogy a fűszeres-sajtos szemlemorzsa alaposan rátapadjon a húsra.

Hevített olívaolajon oldalanként 5-5 percig süssük ki mind a 4 szeletet. Ezután tegyük őket jénaiba és süssük meg. A szeletek vastagságtól függ a sütési idő: egy 2,5 cm vastagságú szeletet pl. 150°C-on sütünk egy órán át, viszont ennél véknyabbakat 175°C-on fél órán át.

Kedvenc köretünk, szószunk mellé tálaljuk.

forrás: Lullina

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zsályás sertésszűz fetával és sült paprikával

Zsályás sertésszűz fetával és sült paprikával

Előkészítéssel együtt bő 25 perc alatt elkészül? Igen! Ez a finom és látványos fogás szuper gyorsan elkészíthető, könnyű hozzá bevásárolni, és nem keletkezik utána egy csomó mosatlan. Kell még több érv?

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.