Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Könnyű, ezért készítsük el ezt a kedvenc köretünk mellé

Parmezános sertésszeletek
2017. September 27.

Hozzávalók

  • 4 szelet kicsontozott sertésszelet
  • 1/3 csésze reszelt parmezán
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa
  • 1/3 tk. pirospaprika
  • 1 tk. szárított petrezselyem
  • ½ tk. fokhagymapor
  • 2 ek. olíva olaj
  • ¼ tk. bors

Elkészítés

Keverjük össze a parmezánt, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, a petrezselymet és a fokhagymaport, és szórjuk egy tálra. Forgassuk meg benne a megtisztított sertésszeleteket. Figyeljünk oda, hogy a fűszeres-sajtos szemlemorzsa alaposan rátapadjon a húsra.

Hevített olívaolajon oldalanként 5-5 percig süssük ki mind a 4 szeletet. Ezután tegyük őket jénaiba és süssük meg. A szeletek vastagságtól függ a sütési idő: egy 2,5 cm vastagságú szeletet pl. 150°C-on sütünk egy órán át, viszont ennél véknyabbakat 175°C-on fél órán át.

Kedvenc köretünk, szószunk mellé tálaljuk.

forrás: Lullina

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!