Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Könnyű, ezért készítsük el ezt a kedvenc köretünk mellé

Parmezános sertésszeletek
2017. szeptember 27.

Hozzávalók

  • 4 szelet kicsontozott sertésszelet
  • 1/3 csésze reszelt parmezán
  • 2-3 ek. zsemlemorzsa
  • 1/3 tk. pirospaprika
  • 1 tk. szárított petrezselyem
  • ½ tk. fokhagymapor
  • 2 ek. olíva olaj
  • ¼ tk. bors

Elkészítés

Keverjük össze a parmezánt, a zsemlemorzsát, a pirospaprikát, a petrezselymet és a fokhagymaport, és szórjuk egy tálra. Forgassuk meg benne a megtisztított sertésszeleteket. Figyeljünk oda, hogy a fűszeres-sajtos szemlemorzsa alaposan rátapadjon a húsra.

Hevített olívaolajon oldalanként 5-5 percig süssük ki mind a 4 szeletet. Ezután tegyük őket jénaiba és süssük meg. A szeletek vastagságtól függ a sütési idő: egy 2,5 cm vastagságú szeletet pl. 150°C-on sütünk egy órán át, viszont ennél véknyabbakat 175°C-on fél órán át.

Kedvenc köretünk, szószunk mellé tálaljuk.

forrás: Lullina

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zsályás sertésszűz fetával és sült paprikával

Zsályás sertésszűz fetával és sült paprikával

Előkészítéssel együtt bő 25 perc alatt elkészül? Igen! Ez a finom és látványos fogás szuper gyorsan elkészíthető, könnyű hozzá bevásárolni, és nem keletkezik utána egy csomó mosatlan. Kell még több érv?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.