A legkrémesebb burgonyapüré
Hozzávalók
- 68 dkg aranyburgonya, megtisztítva és félbe vágva
- 3 ek. sótlan vaj, olvasztva
- ¼ csésze plusz 2 ek. tejszín
- kóser só (kb. 1 ek.)
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
Töltsünk meg egy nagy lábast vízzel, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a burgonyát, forraljuk 20 percig – a krumpliknak villával összetörhetőnek kell lenniük.
Szűrjük le a vizet, majd rakjuk a krumplikat a konyhai robotgép táljába. Adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd az evezős fejjel dolgozzuk össze. Krémes állagú elegyet kell kapnunk, melynek ízét sóval és tejszínnel javíthatjuk.
forrás: Popsugar
Megosztom barátaimmal