Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

A legkrémesebb burgonyapüré

2018. január 12.

Hozzávalók

  • 68 dkg aranyburgonya, megtisztítva és félbe vágva
  • 3 ek. sótlan vaj, olvasztva
  • ¼ csésze plusz 2 ek. tejszín
  • kóser só (kb. 1 ek.)
  • frissen őrölt fekete bors

Elkészítés

Töltsünk meg egy nagy lábast vízzel, és forraljuk fel. Adjuk hozzá a burgonyát, forraljuk 20 percig – a krumpliknak villával összetörhetőnek kell lenniük.

Szűrjük le a vizet, majd rakjuk a krumplikat a konyhai robotgép táljába. Adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, majd az evezős fejjel dolgozzuk össze. Krémes állagú elegyet kell kapnunk, melynek ízét sóval és tejszínnel javíthatjuk.

forrás: Popsugar

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Burgonya, de nem olyan és nem úgy...

Burgonya, de nem olyan és nem úgy...

Burgonyatorta, ami nem egy szokványos köret, sőt. Pláne, hogy nem is csak köretként állja meg a helyét, hanem akár önmagában is,
Még tart a strandszezon! Burgonyás lángos káposztával és sült virslivel

Még tart a strandszezon! Burgonyás lángos káposztával és sült virslivel

Legyen balatoni hangulat otthon is, ha már vége a nyaralásnak, mert még tart a nyár!

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?