Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Véres hurka almával

A véres hurka édeskés, krémes ízére tökéletesen felel a karamellizát alma. Ha szeretnénk, krumplipürét adhatunk még mellé, de csak az almás körettel is kitűnő fogás.
2015. december 11.

Hozzávalók

4 adag
  • 4 db 10-12 cm-es véres hurka
  • 6 db savanykás alma
  • 4 ek vaj

Elkészítés

Egy evőkanál vajat felmelegítünk egy magasabb falú serpenyőben vagy lábasban, beletesszük a megszurkált véres hurkát. 3-3 percig sütjük oldalanként nem túl erős lángon, majd gyakran forgatva még 4-6 percig. Akkor jó, ha kissé ropogós kérget kapunk, de belül krémes marad.
Közben negyedeljük fel a megmosott almákat, vágjuk ki a magházát és minden negyedet vágjunk három darabba.
Majd a hurkasütés után megmaradt vajon pároljuk, karamellizáljuk őket és a megsült véres hurka mellé tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Véres hurkás rétesháromszög almaszósszal

Véres hurkás rétesháromszög almaszósszal

Ez a recept új értelmet adhat a véres hurkának, valamint kitűnő vendégváró, hiszen az előkészített rétesháromszögek nagyon hamar piros-ropogósra sülnek a barátok érkezése után.
Avokádós uborkasaláta

Avokádós uborkasaláta

Üde, zöld színe vidámságot csen az téli napokba is. Az avokádótól krémes, az uborkától friss salátánknak, a korianderlevelek adnak igazán karakteres ízt. Előételnek, köretnek vagy vacsora-salátának egyaránt bevehető.
Kecskesajtos paradicsomos lepény

Kecskesajtos paradicsomos lepény

Evvel a provence-i ihletésű lepénnyel bármikor az asztalra varázsolhatjuk a nyári nap melegét. Látványos, egyszerű fogás, mely vendégváró, előétel vagy akár egy vacsora is lehet. Az édes paradicsom és a krémes kecskesajt fenséges párost alkot.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.