
Véres hurka almával
A véres hurka édeskés, krémes ízére tökéletesen felel a karamellizát alma. Ha szeretnénk, krumplipürét adhatunk még mellé, de csak az almás körettel is kitűnő fogás.
2015. december 11.
Hozzávalók
4 adag- 4 db 10-12 cm-es véres hurka
- 6 db savanykás alma
- 4 ek vaj
Elkészítés
Egy evőkanál vajat felmelegítünk egy magasabb falú serpenyőben vagy lábasban, beletesszük a megszurkált véres hurkát. 3-3 percig sütjük oldalanként nem túl erős lángon, majd gyakran forgatva még 4-6 percig. Akkor jó, ha kissé ropogós kérget kapunk, de belül krémes marad.
Közben negyedeljük fel a megmosott almákat, vágjuk ki a magházát és minden negyedet vágjunk három darabba.
Majd a hurkasütés után megmaradt vajon pároljuk, karamellizáljuk őket és a megsült véres hurka mellé tálaljuk.
Megosztom barátaimmal