Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Cseresznyés rétes

Örök klasszikus süti, ami nélkül nem telhet el a cseresznyeszezon.
2021. július 22.

Réteslapot mindig érdemes tartani otthon: csak előkapjátok, és megtöltitek az épp szezonális gyümölccsel. Én most cseresznyét választottam hozzá. 

Hozzávalók

2 rúdhoz
  • 60 dkg cseresznye
  • 8 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag 8 lapos réteslap
  • kb. 12 dkg vaj vagy margarin
  • 6 evőkanál búzadara
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

 

A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, majd összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal. 

Kiterítünk egy réteslapot egy tiszta konyharuhára. Vékonyan megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, és rátesszük a 2. lapot. Erre szintén vaj, majd a 3. lap, megint vaj és a 4. lap kerül. A tészta 1/3-ára (a széleket üresen hagyva) búzadarát szórunk. Eloszlatjuk rajta a cseresznye felét, a széleket felhajtjuk, és a konyharuha segítségével felcsavarjuk rétest. Hasonlóan elkészítjük a másik rudat is.

A réteseket sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük, tetejüket lekenjük az olvasztott vaj maradékával. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük. Pihentetés után megszórjuk porcukorral, majd felszeleteljük. 

Tipp: Amikor az első rudat készítjük, a várakozó másik négy réteslapot takarjuk le éppen benedvesített konyharuhával, hogy felhasználásig ne száradjanak ki. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Főtt kukorica csípős mártogatóssal

Főtt kukorica csípős mártogatóssal

Főztél már idén kukoricát? Épp itt az ideje!
Harcsás csusza kolbásszal

Harcsás csusza kolbásszal

A harcsa, a kolbász és a tejföl nagyon jól állak egymásnak!
Grillsajt majonézes tésztasalátával

Grillsajt majonézes tésztasalátával

Gyors és könnyű ebéd nyárra, ha nem kívánod a húst.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.