Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Őszi zabos-gyümölcsös sütemény

Zabpehellyel minden jobb!
2020. szeptember 16.

A tipikus őszi gyümölcsökben az a legjobb, hogy nemcsak külön-külön, hanem együtt is nagyon finomak. Ha csak pár szem szilva, néhány alma vagy körte árválkodik a hűtő fiókjában, kombináljuk össze egy sütiben! 

Hozzávalók

8 szelethez
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • fél dl semleges ízű olaj
  • 20 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg nagy szemű zabpehely
  • 1 dl tej
  • 1 közepes méretű alma
  • kb. 8 szem szilva

Elkészítés

 

A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral és az olajjal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a zabpehellyel, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül a sűrű tésztát fellazítjuk a tejjel. 

A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A megmosott almát meghámozzuk, felkockázzuk, a szintén megmosott, kimagozott szilvát pedig cikkekre vágjuk. A gyümölcsöket a tészta tetejére szórjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), a sütési idő 2. felében a sütemény teteje letakarható alufóliával. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, majd szeletekre vágva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lencsés-húsos penne

Lencsés-húsos penne

Villámebéd a kamrából.
Zöldbabos-kolbászos burgonya

Zöldbabos-kolbászos burgonya

Amilyen egyszerű, annyira finom.
„Hamburger” quesadilla

„Hamburger” quesadilla

Hamburger ízek tortillalapok közé zárva.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?