Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Őszi zabos-gyümölcsös sütemény

Zabpehellyel minden jobb!
2020. szeptember 16.

A tipikus őszi gyümölcsökben az a legjobb, hogy nemcsak külön-külön, hanem együtt is nagyon finomak. Ha csak pár szem szilva, néhány alma vagy körte árválkodik a hűtő fiókjában, kombináljuk össze egy sütiben! 

Hozzávalók

8 szelethez
  • 3 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • fél dl semleges ízű olaj
  • 20 dkg liszt
  • fél tasak sütőpor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 10 dkg nagy szemű zabpehely
  • 1 dl tej
  • 1 közepes méretű alma
  • kb. 8 szem szilva

Elkészítés

 

A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral és az olajjal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a zabpehellyel, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül a sűrű tésztát fellazítjuk a tejjel. 

A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A megmosott almát meghámozzuk, felkockázzuk, a szintén megmosott, kimagozott szilvát pedig cikkekre vágjuk. A gyümölcsöket a tészta tetejére szórjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), a sütési idő 2. felében a sütemény teteje letakarható alufóliával. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, majd szeletekre vágva tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Lencsés-húsos penne

Lencsés-húsos penne

Villámebéd a kamrából.
Zöldbabos-kolbászos burgonya

Zöldbabos-kolbászos burgonya

Amilyen egyszerű, annyira finom.
„Hamburger” quesadilla

„Hamburger” quesadilla

Hamburger ízek tortillalapok közé zárva.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!