Őszi zabos-gyümölcsös sütemény
A tipikus őszi gyümölcsökben az a legjobb, hogy nemcsak külön-külön, hanem együtt is nagyon finomak. Ha csak pár szem szilva, néhány alma vagy körte árválkodik a hűtő fiókjában, kombináljuk össze egy sütiben!
Hozzávalók
8 szelethez- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- fél dl semleges ízű olaj
- 20 dkg liszt
- fél tasak sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 10 dkg nagy szemű zabpehely
- 1 dl tej
- 1 közepes méretű alma
- kb. 8 szem szilva
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük a kétféle cukorral és az olajjal. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a zabpehellyel, majd hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Végül a sűrű tésztát fellazítjuk a tejjel.
A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A megmosott almát meghámozzuk, felkockázzuk, a szintén megmosott, kimagozott szilvát pedig cikkekre vágjuk. A gyümölcsöket a tészta tetejére szórjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük), a sütési idő 2. felében a sütemény teteje letakarható alufóliával. Megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, majd szeletekre vágva tálaljuk.