Lencsés-húsos penne
Amikor gyorsan szeretnék valami finom, laktató ételt varázsolni az asztalra, szívesen kapom elő a kamra rejtett kincseit, például az üveges vagy konzerves kiszerelésű lencsét, paradicsomot.
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg penne
- só
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 35 dkg darált pulykahús
- 1 konzerv (40 dkg) hámozott/aprított paradicsom
- őrölt fekete bors
- kb. 40 dkg főtt/konzerv lencse
Elkészítés
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. A kész tésztát leszűrjük, a főzővizéből keveset félreteszünk.
Közben egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát puhára sütjük rajta. Hozzáreszeljük a szintén megpucolt fokhagymát. Mehet rá a darált pulyka, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg az összetevők megpuhulnak. Végül hozzákeverjük az alaposan leszűrt lencsét is.
A főtt tésztát a raguhoz adjuk, kevés főzővízzel együtt alaposan összeforgatjuk.