Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lencsés-húsos penne

Villámebéd a kamrából.
2020. szeptember 11.

Amikor gyorsan szeretnék valami finom, laktató ételt varázsolni az asztalra, szívesen kapom elő a kamra rejtett kincseit, például az üveges vagy konzerves kiszerelésű lencsét, paradicsomot. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg penne

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 35 dkg darált pulykahús
  • 1 konzerv (40 dkg) hámozott/aprított paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • kb. 40 dkg főtt/konzerv lencse

Elkészítés

 

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. A kész tésztát leszűrjük, a főzővizéből keveset félreteszünk.

Közben egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát puhára sütjük rajta. Hozzáreszeljük a szintén megpucolt fokhagymát. Mehet rá a darált pulyka, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg az összetevők megpuhulnak. Végül hozzákeverjük az alaposan leszűrt lencsét is. 

A főtt tésztát a raguhoz adjuk, kevés főzővízzel együtt alaposan összeforgatjuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldbabos-kolbászos burgonya

Zöldbabos-kolbászos burgonya

Amilyen egyszerű, annyira finom.
„Hamburger” quesadilla

„Hamburger” quesadilla

Hamburger ízek tortillalapok közé zárva.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!