Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lencsés-húsos penne

Villámebéd a kamrából.
2020. szeptember 11.

Amikor gyorsan szeretnék valami finom, laktató ételt varázsolni az asztalra, szívesen kapom elő a kamra rejtett kincseit, például az üveges vagy konzerves kiszerelésű lencsét, paradicsomot. 

Hozzávalók

4 személyre
  • 30 dkg penne

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 35 dkg darált pulykahús
  • 1 konzerv (40 dkg) hámozott/aprított paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • kb. 40 dkg főtt/konzerv lencse

Elkészítés

 

A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. A kész tésztát leszűrjük, a főzővizéből keveset félreteszünk.

Közben egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát puhára sütjük rajta. Hozzáreszeljük a szintén megpucolt fokhagymát. Mehet rá a darált pulyka, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg az összetevők megpuhulnak. Végül hozzákeverjük az alaposan leszűrt lencsét is. 

A főtt tésztát a raguhoz adjuk, kevés főzővízzel együtt alaposan összeforgatjuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Zöldbabos-kolbászos burgonya

Zöldbabos-kolbászos burgonya

Amilyen egyszerű, annyira finom.
„Hamburger” quesadilla

„Hamburger” quesadilla

Hamburger ízek tortillalapok közé zárva.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?