Túrós-erdei gyümölcsös palacsinta
Kapj elő egy adag mirelit gyümölcsöt a fagyasztóból, főzd fel chiamaggal, majd kombináld túrókrémmel, és töltsd palacsintába.
Hozzávalók
4 személyre- A palacsintához:
- 2 db tojás
- 200 ml tej
- 1 nagy csipet só
- 18 dkg liszt
- kb. 2,5 dl szódavíz
- 1 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
- A töltelékhez:
- 30 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- 2 evőkanál chiamag
- 10 dkg cukornak megfelelő édesítő (pl. por állagú eritrit)
- 40 dkg túró
- 10 dkg tejföl
- 1 teáskanál vaníliaaroma
Elkészítés
A palacsintatésztához a tojásokat kikeverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászórjuk a lisztet. Felhígítjuk a szódavízzel, belekeverjük az 1 evőkanál olajat, és állni hagyjuk 30 percet. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8 palacsintát sütünk belőle.
Közben a fagyasztott gyümölcsöt egy lábasban, lassú tűzön felmelegítjük, hagyjuk levet engedni. Puhára főzzük, közben hozzáadjuk a chiamagot és az édesítő kb. felét (ízlés szerint növelhető). Kevergetve sűrűsödésig főzzük.
A túrót áttörjük, kikeverjük a tejföllel, a vaníliával és a többi édesítővel.
A palacsintákat megkenjük a túrókrémmel, majd eloszlatjuk rajta a gyümölcsöt. Feltekerve tálaljuk.
Ez a recept is érdekelhet: