Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gesztenyés-almás palacsinta

Télies ízek palacsintába zárva.
2021. január 10.

A gesztenyemasszából nem csak pohárdesszert, az almából pedig nem csak pite lehet! Ezúttal kombináltam a kettőt – palacsintába töltve. 

Hozzávalók

4 személyre
  • A palacsintához:
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 nagy csipet só
  • 18 dkg liszt
  • kb. 2,5 dl szódavíz
  • 1 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 5 db alma + a díszítéshez
  • 5 dkg mazsola
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 25 dkg édesített gesztenyemassza
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés

 

A palacsintatésztához a tojásokat kikeverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászórjuk a lisztet. Felhígítjuk a szódavízzel, belekeverjük az 1 evőkanál olajat, és állni hagyjuk 30 percet. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben palacsintákat sütünk belőle.

A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, és nagy lyukú lereszeljük. Egy serpenyőben (lehetőleg víz nélkül vagy épp csak egy kevés vízzel) a mazsolával és a rumaromával együtt megpároljuk. Hozzákeverjük a lereszelt vagy áttört gesztenyemasszát és a tejszínt, majd jól összeforraljuk. 

A palacsintákat megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd tetszés szerint almakockákkal díszítve tálaljuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mediterrán tejszínes csirkemell

Mediterrán tejszínes csirkemell

Szaftos csirke kapri- és olajbogyóval, aszalt paradicsommal.
Korhelysaláta

Korhelysaláta

Korhelyleves előtt jöhet egy hasonló ízvilágú saláta?
Bundázott tintahal

Bundázott tintahal

Karácsonyi előétel vagy szilveszteri snack?

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!