Gesztenyés-almás palacsinta
A gesztenyemasszából nem csak pohárdesszert, az almából pedig nem csak pite lehet! Ezúttal kombináltam a kettőt – palacsintába töltve.
Hozzávalók
4 személyre- A palacsintához:
- 2 db tojás
- 2 dl tej
- 1 nagy csipet só
- 18 dkg liszt
- kb. 2,5 dl szódavíz
- 1 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
- A töltelékhez:
- 5 db alma + a díszítéshez
- 5 dkg mazsola
- 2 teáskanál rumaroma
- 25 dkg édesített gesztenyemassza
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítés
A palacsintatésztához a tojásokat kikeverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászórjuk a lisztet. Felhígítjuk a szódavízzel, belekeverjük az 1 evőkanál olajat, és állni hagyjuk 30 percet. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben palacsintákat sütünk belőle.
A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, és nagy lyukú lereszeljük. Egy serpenyőben (lehetőleg víz nélkül vagy épp csak egy kevés vízzel) a mazsolával és a rumaromával együtt megpároljuk. Hozzákeverjük a lereszelt vagy áttört gesztenyemasszát és a tejszínt, majd jól összeforraljuk.
A palacsintákat megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd tetszés szerint almakockákkal díszítve tálaljuk.