Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gesztenyés-almás palacsinta

Télies ízek palacsintába zárva.
2021. January 10.

A gesztenyemasszából nem csak pohárdesszert, az almából pedig nem csak pite lehet! Ezúttal kombináltam a kettőt – palacsintába töltve. 

Hozzávalók

4 személyre
  • A palacsintához:
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 nagy csipet só
  • 18 dkg liszt
  • kb. 2,5 dl szódavíz
  • 1 evőkanál olaj + kevés a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 5 db alma + a díszítéshez
  • 5 dkg mazsola
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 25 dkg édesített gesztenyemassza
  • 1,5 dl habtejszín

Elkészítés

 

A palacsintatésztához a tojásokat kikeverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászórjuk a lisztet. Felhígítjuk a szódavízzel, belekeverjük az 1 evőkanál olajat, és állni hagyjuk 30 percet. Olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben palacsintákat sütünk belőle.

A töltelékhez az almákat megmossuk, meghámozzuk, és nagy lyukú lereszeljük. Egy serpenyőben (lehetőleg víz nélkül vagy épp csak egy kevés vízzel) a mazsolával és a rumaromával együtt megpároljuk. Hozzákeverjük a lereszelt vagy áttört gesztenyemasszát és a tejszínt, majd jól összeforraljuk. 

A palacsintákat megkenjük a krémmel, feltekerjük, majd tetszés szerint almakockákkal díszítve tálaljuk. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mediterrán tejszínes csirkemell

Mediterrán tejszínes csirkemell

Szaftos csirke kapri- és olajbogyóval, aszalt paradicsommal.
Korhelysaláta

Korhelysaláta

Korhelyleves előtt jöhet egy hasonló ízvilágú saláta?
Bundázott tintahal

Bundázott tintahal

Karácsonyi előétel vagy szilveszteri snack?

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!