Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Húsgombócok ajvárszószban

Hús, szósz és köret – mégsem kell órákig állnod a konyhában.
2022. February 2.

Egy kis üveg ajvár mindig jó, ha van otthon. Kínálhatod magában, húsok mellé, belekeverheted hummuszba vagy más mártogatósba, de lehet belőle szósz is – mint ebben a receptben. 

Hozzávalók

4 személyre
  • A húsgombócokhoz:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • só, őrölt fekete bors
  • kevés olaj a sütéshez
  • A szószhoz:
  • 15 dkg tejföl
  • 1 dl 10%-os főzőtejszín
  • 10 dkg ajvár (csemege vagy csípős, nagyon finom fele-fele arányban is)

  • A körethez:
  • 25 dkg bulgur

Elkészítés

 

A körethez az átöblített bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzzük. 

Közben a sertéshúst összedolgozzuk a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a többi fűszerrel, majd kis gombócokat formázunk belőle. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és aranybarnára sütjük rajta a gombócokat. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük. 

A tejfölt, a tejszínt és az ajvárt egy kis lábasban összeforraljuk, ízlés szerint megsózzuk. 

A húsgombócokat az ajváros szósszal és a bulgurral tálaljuk. 

 

Ezt a receptet is próbáld ki: 

Mini partihamburgerek

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Kínai keles üvegtészta

Kínai keles üvegtészta

A kínai kel nem csak nyersen finom! Meg is sütheted!
Cukormentes kókusztekercs

Cukormentes kókusztekercs

Nem fogyasztasz hozzáadott cukrot? Ebből a receptből könnyedén kihagyhatod.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!