Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Baconbe csavart fasírtok tojásos bulgurral

Amíg a bulgur megfő, a fasírtokkal is simán végzel!
2021. szeptember 29.

Készíts fasírtmasszát, aztán csavarj rajta egyet – azaz egész pontosan csavard be baconcsíkba! Kívül ropogós, belül szaftos és puha, már csak egy gyors köret kell mellé. 

Hozzávalók

4 személyre
  • A fasírtokhoz:
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 2 db tojás
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt fekete bors
  • zsemlemorzsa
  • 12 csík bacon
  • kevés olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 25 dkg bulgur

  • 1 evőkanál olaj
  • 5-6 szál újhagyma fehér része
  • 4 db tojás
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

 

A fasírtokhoz a darált húst keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a megpucolt, lereszelt fokhagymát és sózzuk, borsozzuk. Fokozatosan annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy összeálljon a massza. Összegyúrjuk, majd 12 lapos fasírtot formázunk belőle. 

A baconcsíkokat keresztben kettévágjuk, és x-alakban becsomagoljuk velük a fasírtokat. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és átsütjük rajta a fasírtokat, tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük. 

A körethez a bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Először rátesszük a felkarikázott újhagymát, majd pár perc múlva a felvert tojásokat. Rántottát sütünk, belekeverjük a bulgurt, végül sózzuk, borsozzuk. A fasírtok mellé tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mustáros-krémsajtos tarja hagymás burgonyával

Mustáros-krémsajtos tarja hagymás burgonyával

Próbáltad már krémsajttal a tarját?
Diós nudli rumos szilvalekvárral

Diós nudli rumos szilvalekvárral

Jöhet egy klasszikus kedvenc?

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.