Leveles party tekercs
A nyári bulik egyik kedvence lehet ez a gyors, leveles tésztából elkészíthető tekercs. Ha hűtött, konyhakész, sütőpapírra feltekert leveles tésztát használunk, még könnyebb dolgunk lesz!
Hozzávalók
kb. 10 szelethez- 1 evőkanál olaj
- 10 dkg bacon
- 10 dkg kolbász
- 4 szál újhagyma
- 1 kis konzerv (7 dkg) sűrített paradicsom (28-30%-os)
- 10 dkg sűrű, tejszínes krémsajt
- só, őrölt fekete bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csomag (27 dkg-os kiszerelés) hűtött, konyhakész, sütőpapírra feltekert leveles tészta
- 3-4 dkg jalapeño paprika
- 8-10 dkg reszelt edami sajt
- kevés felvert tojás a kenéshez
Elkészítés
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a kis kockákra vagy csíkokra vágott bacont sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott kolbászt, majd a megtisztított, felkarikázott újhagymát, és együtt pár percet sütjük.
A paradicsomot összekeverjük a krémsajttal, sóval, borssal és a megpucolt, lereszelt fokhagymával. A leveles tésztát kitekerjük, megkenjük a paradicsomos krémsajttal, majd megszórjuk a bacon-kolbász-újhagyma keverékkel, a kis darabokra vágott csípős paprikával és a reszelt sajttal. Egyik rövidebb oldalától indítva feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét lekenjük a felvert tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: