Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sertéskebab görögösen, tzatzikivel és serpenyős burgonyával

Készítsd el az idei nyár kedvencét PICK Friss Sertés darálthúsból!
2022. July 21.

Legyen szó kerti sütögetésről vagy gyors serpenyős vacsoráról, a darálthús sokoldalú felhasználhatósága révén mindig jó választás. A receptben szereplő kebab magas minőségű PICK Friss Sertés darálthúsból készült. Ezek a húsok megbízható magyar alapanyagok, GMO-mentes termelésből, magas állatjóléti tanúsítással rendelkező telepekről származnak, a hízótakarmányt pedig antibiotikum-mentesség jellemzi. Grillre, sütőre, serpenyőre fel, még sokáig tart a nyár! 

Hozzávalók

4 személyre
  • A kebabhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz (60 dkg) PICK Friss Sertés darálthús, 30% zsírtartalommal
  • 2-3 teáskanál gyros fűszerkeverék
  • A serpenyős burgonyához:
  • 500 g újburgonya
  • 2-3 evőkanál olaj a sütéshez
  • só, őrölt fekete bors
  • A tzatzikihez:
  • 1 db kígyóuborka

  • 40 dkg natúr görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • A tálaláshoz:
  • 4 db pita
  • tetszőleges saláta

Elkészítés

A hús GMO-mentes termelésben felhasználható takarmánnyal etetett állattól származik.

 

A kebabhoz a vörös- és fokhagymát megpucoljuk, és késes aprítóban finomra aprítjuk. A darálthúst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a hagymákat és a gyros fűszerkeveréket (ha a fűszerkeverék nem tartalmaz sót, azt is teszünk hozzá), és alaposan összedolgozzuk. Letakarjuk frissentartó fóliával, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Amennyiben fa nyársakat (8 darabra lesz szükség) használunk, azokat 1 órára hideg vízbe áztatjuk. 

Közben a körethez a burgonyák héját folyó víz alatt alaposan lesikáljuk, majd a krumplikat bő, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni, ezután felcikkezzük. Tálalás előtt egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és a burgonyacikkeket átpirítjuk rajta, közben sózzuk, borsozzuk. 

Amíg pihen a hús, a tzatzikit is elkészítjük. A kígyóuborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd szűrőbe tesszük, finoman megsózzuk, és 15-20 percet állni hagyjuk. Ezután óvatosan kinyomkodjuk, majd összekeverjük a görög joghurttal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a citromlével. Ízlés szerint még utánasózunk, és tálalásig hűtőbe tesszük. 

A pihentetett húst 8 egyenlő részre osztjuk, 1-1 gombócot formázunk belőlük, majd a gombócokat henger alakban rádolgozzuk az előkészített nyársakra. A kebabokat szabadtéri grillen, vagy serpenyőben, kevés felhevített olajon, vagy 200 °C-os sütőben, néha fordítva rajtuk átsütjük. 

Tálalás előtt a pitákat grillen, kontakt grillsütőben, forró, száraz serpenyőben vagy kenyérpirítóban felmelegítjük. A kebabokat a serpenyős burgonyával, a tzatzikivel és a pitákkal tálaljuk. 

 

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Salsiccia sült polentával és mángolddal

Salsiccia sült polentával és mángolddal

Olaszos ízekre vágysz? Ez a recept elkalauzol a mediterrán térségbe.
Túrós-lekváros piskótatekercs

Túrós-lekváros piskótatekercs

Ha lekvárt főzöl be, tegyél félre egy keveset ehhez a sütihez!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!