Kínai keles üvegtészta
Egy jó fűszeres-zöldséges tészta szuperül tud esni a hideg időben. Ha pedig úgyis van otthon kínai kel (érdemes tartani, mert rendkívül sokáig eláll, friss marad), tegyünk nyugodtan bele abból is!
Hozzávalók
4 személyre- 25 dkg üvegtészta
- 1 fej brokkoli
- só
- 4 evőkanál mogyoróolaj (vagy szezámolaj, olívaolaj)
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 csokor újhagyma
- 1 csilipaprika (vagy 1-2 teáskanál csilipehely)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3-4 cm friss gyömbér (vagy egy púpozott kávéskanál őrölt gyömbér)
- 20 dkg kínai kel
- kb. 1 dl szójaszósz
- lime-lé a tálaláshoz
Elkészítés
Az üvegtésztát hőálló tálba tesszük, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, lefedjük és állni hagyjuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, bő, enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
Az olajat felhevítjük egy nagy wokban (vagy serpenyőben). Rátesszük a megmosott, felcsíkozott paprikát, kicsit sütjük, puhítjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és csilit. Amikor már félpuha a paprika, hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát és gyömbért, ezután mehet bele a felcsíkozott kínai kel is. Löttyintünk hozzá némi szójaszószt, és pár perc alatt összesütjük.
Végül hozzáadjuk a leszűrt üvegtésztát (konyhai ollóval kissé összevághatjuk), a brokkolit és a többi szójaszószt, majd további 2-3 percet sütjük. A kész tésztát lime-lével meglocsolva tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: