Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Juhtúrós-baconös quesadilla

Egy újabb verzió a tortilla megtöltésére.
2021. július 28.

Quesadillának hívom, hiszen hajtott tortilláról van szó, az ízvilága viszont ezúttal nem Mexikót, hanem sokkal inkább Magyarországot idézi. 

Hozzávalók

4 darabhoz
  • 8 dkg kockázott bacon
  • 1 nagy vagy 2 közepes tv-paprika
  • 4 szál újhagyma fehér része
  • 4 db tetszőleges tortilla lap
  • 12 dkg juhtúró
  • 3-4 dkg vékonyra szelt kolbász

Elkészítés

 

A bacont lassú tűzön hagyjuk zsírjára sülni. Ezután hozzáadjuk a megmosott, vékony csíkokra vágott tv-paprikát és a felkarikázott újhagymát. Tovább sütjük, addig, amíg a paprika is jól megpuhul. 

A tortilla lapokat egyenletesen megkenjük a juhtúróval. Egyik felükre halmozzuk a paprikás-baconös keveréket és a kolbászokat, majd félbehajtjuk. 

Az eddig használt serpenyőből papírtörlővel kitöröljük a felesleges zsiradékot (épp egy kevés maradhat benne), és a quesadillák mindkét oldalát átpirítjuk. Zöldségekkel, salátával tálalhatjuk. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Cseresznyés rétes

Cseresznyés rétes

Örök klasszikus süti, ami nélkül nem telhet el a cseresznyeszezon.
Főtt kukorica csípős mártogatóssal

Főtt kukorica csípős mártogatóssal

Főztél már idén kukoricát? Épp itt az ideje!
Harcsás csusza kolbásszal

Harcsás csusza kolbásszal

A harcsa, a kolbász és a tejföl nagyon jól állak egymásnak!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.