Kolbászos-csemegeuborkás pulykatekercs serpenyős burgonyával
Az apró, helyes kis csemegeuborkák nemcsak savanyúságként sokak kedvencei, hanem töltött húsokba is kitűnőek. Ezekhez a pulykatekercsekhez tojásos-kolbászos krémet készítettem, majd jól megpakoltam csíkokra vágott uborkával. Nagyon finom, felvágva pedig gyönyörűen mutat.
Hozzávalók
4 személyre- A pulykatekercshez:
- 2 tojás
- 20 dkg kolbász
- 4 evőkanál mustár
- 2*25 dkg pulykamellfilé
- só
- 30 dkg vékony baconcsík
- kevés olívaolaj
- 10 kis csemegeuborka
- A körethez:
- 80 dkg burgonya
- 3 evőkanál zsír
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
- 3 db t.v. paprika
- 25 dkg csiperkegomba
- só, őrölt fekete bors
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük, majd miután kihűltek, megpucoljuk. Késes aprítóban krémesre törjük a felkockázott kolbásszal és a mustárral, nem szükséges teljesen homogénnek lennie.
A pulykamellfiléket késsel szétnyitjuk, kiterítjük, óvatosan kiklopfoljuk, majd meghintjük sóval. A baconszeleteket 1-1, a hússzeleteknél nagyobb, olajjal vékonyan megkent alufóliadarabra helyezzük úgy, a szélek épp fedjék egymást. A kiklopfolt hússzeleteket a baconre helyezzük.
A tojásos tölteléket a pulykaszeletekre kenjük, majd egyenletesen megpakoljuk lecsepegtetett, hosszában 4 darabra vágott csemegeuborkával. A hússzeleteket hosszabbik oldaluktól kezdve feltekerjük az alufólia segítségével. Megtűzzük fogpiszkálókkal, majd a végeket szorosan elkötjük.
A tekercseket sütőtálba helyezzük, kevés vizet öntünk alájuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percet sütjük. Ezt követően kibontjuk az alufóliát, és további 10 perc alatt megpirítjuk a bacont.
Közben a körethez a burgonyát héjában, bő vízben megfőzzük, leszűrjük, majd miután kissé kihűlt, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt. Rátesszük a kétféle megpucolt, felaprított hagymát, és párolni kezdjük rajta. Lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a burgonyát, a felcikkezett paprikát és gombát, sóval, borssal fűszerezzük, majd az egészet összepirítjuk.
A kész pulykaroládot a sütést követően 10 percet pihentetjük, majd felszeleteljük. A burgonyával, valamint tetszőleges salátával körítve tálaljuk. A burgonyát díszíthetjük kevés aprított fűszerrel, például snidlinggel.