Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Sült apróhal csemegeuborkás mártogatóssal

Ha csak egy olajban sült, ropogós snacket mondhatnék mint kedvencemet, szerintem a sprotnit választanám. Sörözés, borozás mellé tökéletes harapnivaló, főleg, ha finom mártogatóssal tálaljátok.
2018. január 18.

Hozzávalók

4 személyre
  • 50 dkg fagyasztott sprotni

  • liszt
  • 2-3 tojás
  • kb. fél dl tej
  • 4 dl olaj a sütéshez
  • A mártogatóshoz:
  • 15 dkg tejföl
  • 15 dkg majonéz
  • 2 evőkanál mustár
  • 10 dkg csemegeuborka
  • 1 kis fej lila hagyma
  • só, őrölt fekete bors
  • kevés citromlé + citrom a tálaláshoz

Elkészítés

A fagyasztott sprotnit kivesszük a mélyhűtőből, és megvárjuk, hogy kiolvadjon. Alaposan leitatjuk, ezután sózott lisztbe forgatjuk. A tojásokat elhabarjuk, kevés tejjel felhígítjuk, majd megmártjuk benne a halakat. Közben olajat hevítünk, és kisütjük benne a sprotnikat. Tálalásig konyhai papírtörlőre szedjük.

A mártogatóshoz a tejfölt kikeverjük a majonézzel és a mustárral. Hozzáforgatjuk a lecsepegtetett, felkarikázott uborkát és a megtisztított, felaprított lila hagymát. Sóval, borssal és kevés citromlével ízesítjük.

A halakat meglocsoljuk egy kevés citromlével, és melléjük kínáljuk a mártogatóst.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Soksajtos puffancsok sült kápiás humusszal

Soksajtos puffancsok sült kápiás humusszal

A mártogatós isteni finom, de ha nincs kedvetek pepecselni a kápiával, tálaljátok egyszerűen fokhagymás tejföllel a kis pufikat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?