Osztrák sajtos nokedli Ammerländer Tilsiter sajttal

Osztrák sajtos nokedli Ammerländer Tilsiter sajttal

Az osztrákok kedvenc „síelős” fogásának megkóstolásához nem kell feltétlenül ellátogatnunk egy hegyi hüttébe. Laktató, finom ételt készíthetünk a hideg napokra, ha megfelelő sajtot választunk hozzá, és a vajban pirított hagymát se hagyjuk le a tetejéről!
Póréhagymás-kolbászos rozslepény

Póréhagymás-kolbászos rozslepény

Akár egy adventi vásárban is megállná a helyét.
Sajtos BLT clubszendvics Ammerländer Maasdamer sajttal

Sajtos BLT clubszendvics Ammerländer Maasdamer sajttal

BLT (bacon-lettuce-tomato), azaz sült baconnel, salátával és paradicsommal megpakolt szendvics. Önmagában is szuperül hangzik, de egy kicsit fokozva lesz tökéltes: tegyünk bele megfelelő, ízletes sajtot, és az egészet toljuk be pár percre a forró sütőbe!
Spanyol tortilla, ezúttal töltve

Spanyol tortilla, ezúttal töltve

Ma van a tojás világnapja, amelyre ezúttal a spanyolok finom tortilláját választottam receptként. A régi, autentikus spanyol konyha olcsó, egyszerű alapanyagokból álló, de egyben tartalmas fogásairól ismert. Ilyen ez a tortilla is, ami tulajdonképpen nem más mint egy burgonyás omlett.
Aussie Cheese Fries

Aussie Cheese Fries

Az ausztrál sajtos sült burgonya.
Töltött Hokkaido tök

Töltött Hokkaido tök

Ősszel a kanadai mellett a japán sütőtök is megjelenik a piacokon, isteni finom, ki ne hagyjátok! Ízes, zamatos, diós aromájú, remekül passzol baconhöz, kolbászhoz vagy akár karakteres ízű sajtokhoz.
Kukoricabundás karajfalatok

Kukoricabundás karajfalatok

Tuti vacsoraötlet Zitától.
Sült kolbász lila hagyma jammel és almás burgonyával

Sült kolbász lila hagyma jammel és almás burgonyával

Bratwurst napra mi mást süthettem volna mint kolbászt, de nyugi-nyugi, nem ebből áll a recept, hanem két szuper finom köretet is mutatok hozzá.
Kukorica fritter avokádó salsával

Kukorica fritter avokádó salsával

Június 16., kukorica fritter nap.
Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia

Puha, finom olívaolajos, feltétje lehet zöldséges, hagymás, húsos vagy akár burgonyás. Először egy tengerparti kis pékségben vásároltam Olaszországban, azóta gyakran készítem itthon is.